Σε μια αναμέτρηση ζωτικής σημασίας και για τις δυο ομάδες, ο ΟΦΗ επικράτησε (1-0) του Ατρόμητου στο «Γεντί Κουλέ», χτυπώντας στο 82΄ με τον Φιγκεϊρέδο, κάνοντας τεράστιο άλμα προς την προνομιούχο εξάδα, δύο μόλις αγωνιστικές πριν από την λήξη της κανονικής περιόδου…

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε στο ματς γνωρίζοντας πως σε περίπτωση νίκης θα πατάει με το…ενάμιση πόδι στην εξάδα και θα βρίσκεται αγκαλιά με το εισιτήριο της συμμετοχής στα πλέι οφ. Η κρητική ομάδα προερχόταν από τέσσερα ματς χωρίς νίκη έχοντας κερδίσει για τελευταία φορά στις 18 Ιανουαρίου τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Στην αντίπερα όχθη ο Ατρόμητος ταξίδεψε στο Ηράκλειο αγνοώντας τη νίκη στα πέντε τελευταία ματς (χωρίς μάλιστα σε κανένα από αυτά να έχει σκοράρει) παίζοντας στο «Γεντί Κουλέ» ένα από τα τελευταία χαρτιά για την είσοδό στην εξάδα των πλέι οφ.

Χωρίς ιδιαίτερα σπουδαία πράγματα κύλησε το α΄ημίχρονο. Οι δύο ομάδες θα έλεγε κανείς πως περισσότερο αλληλοεξουδετερώθηκαν με την τακτική τους που ακολούθησαν στο χορτάρι.

Μπορεί ο ΟΦΗ να είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του και να κυκλοφορήσει την μπάλα έτσι όπως θα ήθελε και συνηθίζει να κάνει την τρέχουσα σεζόν.

Ο Ατρόμητος φρόντισε από το ξεκίνημα να πιέζει ψηλά τους Κρητικούς και να τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Κι αν υπήρχε μια ομάδα στο πρώτο 45λεπτο που «φλέρταρε» περισσότερο με το γκολ αυτή ήταν η φιλοξενούμενη με τους Μανούσο (9΄) και Γιακουμάκη (13΄). Στις δύο καλές στιγμές του Ατρόμητου, ο ΟΦΗ είχε να επιδείξει από την πλευρά του κάποιες υποψίες ευκαιρίες χωρίς να απειλήσει επί της ουσίας τον Μέγερι.

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη κράτησαν κλειστούς τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να «χτίσουν» τη μεγάλη ευκαιρία για το άνοιγμα του σκορ.

Πολύ καλύτερη εικόνα έβγαλε ο ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά του β΄ημιχρόνου. Η είσοδος του Στάικου (αντί του Βαφέα) στην ενδεκάδα των γηπεδούχων τους βοήθησε να ανεβάσουν στροφές, να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην κυκλοφορία της μπάλας και να επιδιώξουν με καλύτερες προϋποθέσεις να «τρυπήσουν» την άμυνα του Ατρόμητου.
Οι Περιστεριώτες…απορρόφησαν σχετικά γρήγορα την ορμητικότητα του ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου και μάλιστα απείλησε με τον Μανούσο (56 ΄).

Η ομάδα του Ηρακλείου εξακολουθούσε να έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια της χωρίς όμως να βρίσκει χώρους. Το γκολ του Ζοάο Βίκτορ σωστά ακυρώθηκε στο 66΄αφού ο παίκτης του ΟΦΗ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ κι είχε συμμετοχή στην φάση.

Τον γόρδιο δεσμό έλυσε για τον ΟΦΗ ο Ζοάο Φιγκεϊρέδο με ένα εξαιρετικά δύσκολο γκολ στο 80΄Ο Βραζιλιάνος έπειτα από σέντρα του Σεμέντο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μέγερι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με το γκολ να «κλειδώνει» (σωστά) μέσω VAR.

Κι αυτό το γκολ εν τέλει αποδείχτηκε αρκετό για να χαρίσει στους γηπεδούχους το πολύτιμο «τρίποντο» που τους στέλνει εντός της εξάδας και αγκαλιά με το εισιτήριο της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Ο Ατρόμητος έμεινε στους 26 βαθμούς κι έχασε πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι της εξάδας παραμένοντας για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη.