Ο Γιώργος Βαγιαννίδης δεν προέκυψε από το πουθενά στο Παναθηναϊκό προσκήνιο. Δεν έπεσε με αλεξίπτωτο από το πουθενά και ξαφνικά έγινε ντόρος επειδή έλαμψε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Οι συστάσεις των σκάουτερ, η… μάχη των μάνατζερ, οι αλλαγές στο σώμα του, η πρόταση της Μονακό, οι σειρήνες από Βέρντερ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και το κλειδί για νέο συμβόλαιο με το τριφύλλι.

Αντιθέτως. Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια όσοι ασχολούνται με τα δρώμενα του συλλόγου γνωρίζουν άριστα ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ των τελευταίων ετών στον Παναθηναϊκό και συνολικά στη χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες μάνατζερ έχουν δώσει… μάχη όλο αυτό το διάστημα για να αποσπάσουν την εκπροσώπησή του.

Ούτε ότι οι σκάουτερ μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, που ειδικεύονται στο να σκανάρουν την προοπτική ταλαντούχων παικτών και έχουν κυκλώσει καιρό τώρα την περίπτωσή του με βάση τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του στις μικρές Εθνικές, αλλά και τα διεθνή τουρνουά των Νέων του Παναθηναϊκού.

Συνεπώς, σε αμιγώς ποδοσφαιρικό επίπεδο ο ντόρος γύρω από τον Γιώργο Βαγιαννίδη προϋπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Απλώς τώρα βρίσκεται στην κορύφωσή του μετά τη λάμψη στο ντεμπούτο του.

Και προϋπάρχει επειδή ξένοι και Έλληνες σκάουτερ συμφωνούν πως τα περιθώρια εξέλιξής του είναι πολύ μεγάλα.

Εξαιτίας της τεχνικής του κατάρτισης, της αντίληψης του παιχνιδιού και τις ικανότητάς του να αντεπεξέλθει σε μικρό και ανοιχτό χώρο, των μέτρων που μπορεί να διανύσει με τη μπάλα στα πόδια έχοντας υψηλές ταχύτητες, αλλά και της σωματοδομής και του ύψους του που ξεπερνάει το 1μ. 82 εκ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Μονακό του έχει καταθέσει εδώ και δύο μήνες επίσημη πρόταση για το προσεχές καλοκαίρι ύψους 1 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια, ούτε ότι η Βέρντερ του έχει πει να περιμένει πριν υπογράψει σε άλλη ομάδα, προκειμένου να ξεμπλέξει πρώτα με την παραμονή της και να αποφασίσει κατόπιν το είδος της πρότασης που θα του καταθέσει.

Στο… χορό είναι δεδομένο ότι θα μπουν το προσεχές διάστημα κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, ένας λόγος παραπάνω από τη στιγμή που τελειώνει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και δεν έχει υπογράψει επέκταση με τον Παναθηναϊκό, την ίδια στιγμή που τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός του τάζουν λαγούς με πετραχήλια στις αλλεπάλληλες προσεγγίσουν τους.

Μία επιπλέον πληροφορία αναφέρει ότι στο πακέτο των χαρακτηριστικών του Γιώργου Βαγιαννίδη υπάρχει ένα βασικό μειονέκτημα, πάνω στο οποίο ωστόσο δουλεύει ήδη εδώ και μήνες ο 18χρονος ποδοσφαιριστής.

Η ενδυνάμωση. Το να δέσει το κορμί του, να αποκτήσουν παραπάνω μύες τα πόδια του, να δυναμώσει ο κορμός του με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρήσει ταυτόχρονα αναλλοίωτα τα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά του.

Ο Βαγιαννίδης ήδη ακολουθεί κοντά στο σπίτι του στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης ταυτόχρονα με τις προπονήσεις του στον Παναθηναϊκό και η βελτίωση στο σώμα του είναι ήδη σημαντική.

Όσον αφορά το μέλλον του στο τριφύλλι τα επόμενα χρόνια, τα υφιστάμενα δεδομένα δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία, αλλά δεν είναι και απαγορευτικά.

Σύμμαχος για την παραμονή στο τριφύλλι είναι ο ίδιος ο 18χρονος, που έχει περάσει δέκα χρόνια στην πράσινη Ακαδημία και είναι δεμένος με το σύλλογο.

Όμως δεν αποφασίζει ο ίδιος ο Βαγιαννίδης, αλλά η οικογένειά του με την (επιτυχημένη ιατρό) μητέρα του να έχει τον πρώτο λόγο, σε συνεργασία με τον ατζέντη του Πάνο Γαλαριώτη που γνωστοποίησε στην οικογένεια την επίσημη πρόταση της Μονακό.

Δεύτερο δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να προσφέρει τα χρήματα των Μονεγάσκων, ούτε αυτά του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Με τη διαφορά ότι η οικογένεια Βαγιαννίδη δεν αξιώνει από το τριφύλλι ανάλογα ποσά, αλλά ηθική/ψυχολογική δικαίωση μέσω μίας πρότασης «έμπρακτης εμπιστοσύνης» που θα αυξάνει τις πιθανότητες μεγαλύτερης χρησιμοποίησής του στην πρώτη ομάδα.

Αμφότερα σχετίζονται άμεσα με τα χρήματα που θα του προσφερθούν ως τελική πρόταση από τον Τσάβι Ρόκα, ενδεχομένως και από τον ίδιο τον Αλαφούζο, για να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με περισσότερες απολαβές από την αντίστοιχη ηλικιακή νόρμα που υιοθετείται από την ομάδα.