Η καταγγελία του Ολυμπιακού σχετικά με το περσινό ντέρμπι απορρίφθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή της Euroleague, ο οποίος δικαίωσε τον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει «πράσινη»… εμπλοκή στην υπόθεση.

Το περσινό ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ είχε έντονο… τρίτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν καταγγελία, υποστηρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός ανέφερε πως εκείνοι δωροδόκησαν τους διαιτητές της αναμέτρησης και από την μεριά του το «τριφύλλι» προχώρησε σε καταγγελία, κάνοντας λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση.

Οι «πράσινοι» τόνιζαν όλο αυτό το διάστημα πως δεν είχαν καμία επίσημη εμπλοκή στην υπόθεση.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έφτασε μέχρι το CAS και επέστρεψε στον Αθλητικό Δικαστή της Euroleague, αφού προστέθηκε μια κατάθεση από δημοσιογράφο της NOVA.

Μάλιστα, στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα άφηναν να εννοηθεί πως έπρεπε να πάρουν πίσω την καταγγελία τους, ώστε η Euroleague να προχωρήσει σε άρση του ban, που τους έχει επιβληθεί για άλλους λόγους.

Εν τέλει, η δικαστική «διαμάχη» των «αιωνίων» προχώρησε κανονικά και ο Αθλητικός Δικαστής της Euroleague δικαίωσε τους πρωταθλητές Ελλάδας. Για την ακρίβεια, με απόφαση 30 σελίδων απέρριψε κάθε εμπλοκή του Παναθηναϊκού.

Η εν λόγω απόφαση αναφέρει πως η κατάθεση είναι άνευ ουσίας και δεν προσθέτει κάτι σημαντικό στην υπόθεση. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη, πολυσέλιδη απόφαση δικαιώνει τελικά τους «πράσινους».

Πλέον, η απόφαση αυτή θεωρείται πρόκριμα, επομένως ακόμα κι αν υπάρχει προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS είναι σχεδόν απίθανο να έρθει ανατροπή δεδομένων.