Ο επιθετικός της Πόρτο, Μούσα Μαρεγκά, μίλησε για τα ρατσιστικά συνθήματα αλλά και την αποχώρησή του από το γήπεδο, εν μέσω του αγώνα με την Βιτόρια Γκιμαράες.

Η ρατσιστική επίθεση στον Μούσα Μαρεγκά και η απόφαση του επιθετικού της Πόρτο να φύγει από το γήπεδο, εν μέσω του αγώνα με την Βιτόρια Γκιμαράες, κυριάρχησε στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας, αφού το αρμόδιο Υπουργείου ξεκίνησε έρευνα και η κοινή γνώμη ζητάει άμεση και σκληρή τιμωρία των υπευθύνων.

Ο Μαρεγκά μίλησε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «RMC Sport» και έβγαλε τα εσώψυχα του για δυσάρεστη εμπειρία. «Είμαι καλύτερα, αλλά εκείνη την στιγμή ένιωσα σαν πραγματικό σκατό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν πραγματικά μια τρομερή ταπείνωση, με πλήγωσε βαθιά. Αλλά μετά τον αγώνα πήγα στο σπίτι και, με το που είδα τον γιο μου, με έκανε να χαμογελάσω. Και όλα τα μηνύματα στήριξης που δέχθηκα, μου έδωσαν απίστευτη δύναμη και ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και μου έτειναν το χέρι τους» πρόσθεσε.

Ο Μαρεγκά εξήγησε ακόμα ότι «πιστεύω πως οι συμπαίκτες μου δεν κατάλαβαν την αντίδραση μου να θέλω να εγκαταλείψω τον αγωνιστικό χώρο. Σοκαρίστηκαν που ήθελα να φύγω. Η πρώτη τους αντίδραση ήταν να προσπαθήσουν να με ηρεμήσουν, γιατί εκείνοι με γνωρίζουν πολύ καλά. Όταν τους εξήγησα τις ύβρεις που δέχθηκα, τις προσβολές εις βάρος μου, δεν μπορούσα να συνεχίσω, έπρεπε να βγω από το γήπεδο».