Σε μία δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιακός καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμούς παικτών και πρέπει να βρει έναν επιπλέον ώστε να είναι καλυμμένος με τους κανονισμούς και να μη μηδενιστεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν την γαλλική ομάδα (20/02, 19:15), για την 25η αγωνιστική της Euroleague με πολλές απουσίες (Σπανούλης, Ρότσεστι, Χαραλαμπόπουλος, Πολ).

Χωρίς τον τελευταίο, ο Ολυμπιακός έχει 9 υγιείς παίκτες στο ρόστερ του, αλλά υπάρχει κανονισμός της Euroleague που απαγορεύει σε ομάδες να δηλώσει 9 παίκτες για αγώνα. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10. Σε περίπτωση που δεν δηλώσει 10, η ομάδα μηδενίζεται.

Προκειμένου οι Πειραιώτες να μην έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το σενάριο, θα ακολουθήσουν την τακτική που ακολούθησαν και στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα δηλώσουν είτε τον Ποκουσέφσκι είτε τον Ρότσεστι.

Όμως, στην ακραία περίπτωση που 5 παίκτες αποβληθούν με πέντε φάουλ και ο Ρότσεστι είναι στην αποστολή και κληθεί να παίξει, λόγω τραυματισμού, δεν θα μπορεί. Σε αυτή την περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.