Η εξαιρετική εμφάνιση και το γκολ του Γιώργου Βαγιαννίδη στο 3-1 του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού έφεραν ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι.

Η υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς ο παίκτης έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει στους «πράσινους», ωστόσο τα πράγματα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα. Η μητέρα του 18χρονου άσου έχει ζητήσει να εξασφαλιστεί πως θα πάρει συμμετοχές και μάλιστα στην τελευταία κουβέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε προβλεφτεί ένα μικρό ποσό που θα επέτρεπε στον παίκτη να αποχωρήσει αν δεν έπιανε ένα όριο συμμετοχών. Ο ποδοσφαιριστής λέγεται πως προτιμά αν δεν ανανεώσει να φύγει για το εξωτερικό.

Σε οικονομικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα ποσά που έχει προσφέρει στους άλλους πιτσιρικάδες, γιατί δεν θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες. Ο Βαγιαννίδης φέρεται να έχει πρόταση 1 εκατ. ευρώ για τετραετές συμβόλαιο από τη Μονακό, ενώ ο ΠΑΟΚ λέγεται πως προσφέρει υπερδιπλάσιο συμβόλαιο από τους «πράσινους» και ο Ολυμπιακός επίσης έχει δείξει ενδιαφέρον.

Οι Γιώργος Δώνης και Τσάβι Ρόκα έχουν ήδη μιλήσει με τον παίκτη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και απευθείας επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο το προσεχές διάστημα για την τελική πρόταση.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν νέες συζητήσεις και με τους Χρήστο Δώνη και Κώστα Αποστολάκη, στις πρώτες επαφές με τους οποίους υπήρξε κάποια απόσταση.