Ίσως ο τίτλος είναι κομματάκι υπερβολικός, όμως αποτυπώνει την αλήθεια για τον Ολυμπιακό του τελευταίου μήνα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει περάσει πολλά, όμως παρά τις κακουχίες, συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Κέρδισε και την αδιάφορη είναι αλήθεια Βιλερμπάν με 77-68 και με ρεκόρ 11-14 συνεχίζει να ελπίζει στο θαύμα και την πρόκριση στα playoff της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σχετικά άνετη νίκη, γιατί ξανά επί ημερών Μπαρτζώκα είχε την άμυνα σαν άρμα μάχης του. Πραγματικά η προσπάθεια των Παπανικολάου, Μπάλντουιν και γενικότερα όλων των υγιών αθλητών ήταν συγκινητική στα μετόπισθεν. Θα μου πείτε πως η γαλλική ομάδα είναι από τις χειρότερες της φετινής Euroleague, όμως όταν δεν διαθέτεις Σπανούλη, Ρούμπιτ, Πολ, οι μεταγραφές σου (Μακίσικ και Μπάικς) δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ χάνεις και τον Μιλουτίνοφ, τότε ναι είσαι άξιος συγχαρητηρίων.

Η αναμέτρηση ήταν κακή από πλευράς θεάματος, όμως οι Πειραιώτες ήταν όσο κυνικοί έπρεπε, ώστε να πανηγυρίσουν την τέταρτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους. Ο Παπανικολάου ήταν ξανά πασπαρτού, ο Έλις έδειξε πως είναι παίκτης Euroleague, ενώ ο Βεζένκοφ μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Για τον υπαρχηγό Γιώργο Πρίντεζη μην περιμένετε ν’αραδιάσω θιδυράμβους. Ο τύπος είναι καταπληκτικός και στα 35 του κάνει τη διαφορά.

Αυτό που μας εξέπληκε όλους ήταν ο Αλέξναδρος Νικολαΐδης. Στη δεύτερη του εμφάνιση στο προσκήνιο της Euroleague, ήταν ο ex factor του Ολυμπιακού. Σημείωσε έξι πόντους, έκανε τέσσερα κλεψίματα κι ισάριθμα λάθη. Ο νεαρός γκαρντ δεν φοβάται τίποτα και κανέναν κι είναι βέβαιο, πως με τον coach “B” θα ωριμάσει και παίξει μπάσκετ υψηλής ποιότητας. Έχω γράψει ξανά στο παρελθόν, πως η ατυχία ενός αθλητή, ίσως να είναι η επιτυχία κάποιου άλλου. Το μπάσκετ όπως και η ζωή έχει ευκαιρίες, το θέμα είναι να τις εκμεταλλεύεσαι.

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 11-14 δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν και θα διεκδικήσει ότι πιθανότητες πρόκρισης έχει στα playoff “mexri telous”. Το ταβάνι του θεωρητικά ειναι χαμηλό, όμως έχουμε συνηθίσει να το τρυπάει…