Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει το δικαίωμα να βγει στην αγορά ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2021, όμως τα στελέχη των ομάδων του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ θεωρούν πως θα παραμείνει στο Μιλγουόκι, υπογράφοντας σε λίγους μήνες μια super max ανανέωση ύψους 245+ εκατ. δολαρίων!

Ο MVP του ΝΒΑ αποτελεί ένα από τα πιο… καυτά ονόματα της λίγκας και το γεγονός πως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021 έχει κάνει πολλές ομάδες να αλλάζουν τους σχεδιασμούς τους και να ετοιμάζονται για πιθανά «all in».

Βλέπετε, ομάδες όπως οι Μαϊάμι Χιτ θέλουν να κάνουν «χώρο», για να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τον «Giannis» το επόμενο καλοκαίρι, ενώ άλλες, όπως για παράδειγμα οι Νιου Γιορκ Νικς, σκέφτονται να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές και να βρουν τα assets (πχ έναν νέο General Manager), που θα τους φέρουν πιο κοντά στον Έλληνα σούπερ σταρ. Κατά διαστήματα αρκετές ομάδες έχουν μπει σε σενάρια που αφορούν τον Αντετοκούνμπο. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστή και η σκέψη των Ουόριορς να προσπαθήσουν να… κυνηγήσουν τον κορυφαίο ψηλό του «μαγικού κόσμου», για να φτιάξουν μια νέα δυναστεία.

Οι περισσότερες ομάδες ψάχνουν τη «χρυσή τομή» και το… ιδανικό σενάριο για να προσεγγίσουν τον Γιάννη το καλοκαίρι του ’21. Ωστόσο, οι Μπακς έχουν το προβάδισμα σε όλες αυτές τις συζητήσεις και μπορούν να προλάβουν τις εξελίξεις. Αφενός ο 26χρονος σταρ έχει υπογραμμίσει επανειλημμένως πως είναι «πιστός» στα «ελάφια». Αφετέρου η ομάδα του Μιλγουόκι μπορεί να του προσφέρει μια super max επέκταση το φετινό καλοκαίρι (ύψους 245+ εκατ. δολαρίων για πέντε χρόνια) και να τον προλάβει πριν καν μπει στην λίστα των free agents με το τέλος της επόμενης σεζόν.

Η συζήτηση γύρω από το όνομα του Αντετοκούνμπο… φουντώνει και το «ESPN» ανέλυσε τα δεδομένη της περίπτωσής του σε ένα αφιέρωμα με τις κινήσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον «χάρτη» στο ΝΒΑ και να διαμορφώσουν νέες ισορροπίες στην λίγκα.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, λοιπόν, ο Tim Bontemps υποστηρίζει πως όλα τα στελέχη των ομάδων της λίγκας, με τα οποία ήρθε σε επαφή, εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως ο Γιάννης θα υπογράψει εκ νέου με τους Μπακς. Άλλωστε, η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ έχει το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα και φαντάζει ως το Νο. 1 φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς, από την μεριά της ανατολικής περιφέρειας.

Ο διεθνής σταρ έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές πως το βασικό πράγμα που θέλει είναι να κερδίζει και πλέον τα «ελάφια» μπορούν να του προσφέρουν ένα τέτοιο περιβάλλον και ένα σύνολο ικανό για μεγάλα πράγματα. Επομένως, όπως πιστεύουν οι «ειδικοί», η σταθερότητα των Μπακς, η βελτίωσή τους και το super max συμβόλαιο μπορούν να είναι αρκετά, ώστε ο Γιάννης να υπογράψει ξανά στην ομάδα που τον πίστεψε πρώτη και τον επέλεξε στο Νο. 15 του Draft το 2013.