Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ (21.30, Novasports2HD) την “πανοπλη” Μπαρτσελόνα σε ένα ματς-πρόκληση, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία της φετινής Euroleague.

Μπορεί οι Καταλανοί να βρίσκονται στην 3η θέση της διοργάνωσης με ρεκόρ 18-6, αλλά το ρόστερ τους θεωρείται μάλλον το πιο πλήρες της Euroleague. Γι’ αυτό άλλωστε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού εναντίον τους αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Παράλληλα, είναι μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο με πιθανή νίκη να πάρει α) ψυχολογία για το πολύ ζόρικο πρόγραμμα στο υπόλοιπο της regular season και β) πολύ μεγάλη διαφορά τεσσάρων νικών από τις ομάδες της 8ης θέσης. Θυμίζουμε πως το «τριφύλλι» έχει αυτή τη στιγμή ρεκόρ 14-10 και είναι μόνο στην 6η θέση.

Όπως δήλωσε χθες (20/2) ο Ρικ Πιτίνο, ο Τζέικομπ Ουάιλι δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι, ενώ και οι Ντεσόν Τόμας – Άντι Ράουτινς προέρχονται από μία εβδομάδα, κατά την οποία έχασαν προπονήσεις. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν τα γνωστά προβλήματα με τους πόιντ-γκαρντ Τόμας Ερτέλ και Κέβιν Πάνγκος.

Διαιτητές του αγώνα οι Λουίτζι Λαμόνικα, Νταμίρ Γιαβόρ και Εμίν Μογκούλκοτς.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε για το παιχνίδι: «Πρέπει να πάρουμε ριμπάουντ, να παίξουμε άμυνα, να περιορίσουμε τα ποσοστά των αντιπάλων. Το ματς με την Μπαρτσελόνα θα είναι ένα τεστ. Ελπίζω το γήπεδο να είναι γεμάτο, να μην υπάρχει άδεια θέση, για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη σειρά αγώνων»

*Πριν από το τζάμπολ, θα γίνει… γύρος του θριάμβου από το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του League Cup «Νικος Σαμαράς».

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Ζενίτ – Άλμπα Βερολίνου 81-83
Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 77-68
Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης 65-94
Αρμάνι Μιλάνο – Χίμκι 69-78
Μπασκόνια – Ζαλγκίρις 60-74

Ερυθρός Αστέρας – ΤΣΣΚΑ 20.00
Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 21.30
Μπάγερν – Εφες 21.30
Βαλένθια – Μακάμπι 22.00

Η βαθμολογία