Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς στάθηκε στα σουτ που βρήκε η Μπαρτσελόνα στην 4η περίοδο και αρκούσαν στους Καταλανούς, ώστε να κάνουν την ανατροπή απέναντι στον Παναθηναϊκό και να φύγουν με το διπλό από το ΟΑΚΑ. Αποθέωσε τους «πράσινους» και τον Νικ Καλάθη ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των Καταλανών στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης:

«Σε αυτό το ματς όπως όλοι είδατε και οι δύο ομάδες έτρεξαν στο γήπεδο, στο τρανζίσιον. Ήξερα πως θα βρούμε τα σουτ. Δεν τα καταφέραμε στα πρώτα 20′. Όμως, κοντρολάραμε τον ρυθμό και με τα επιθετικά ριμπάουντ βρήκαμε μια νέα ελπίδα. Βάλαμε μερικά σερί τρίποντα. Αυτό ήταν το κλειδί και γι’ αυτό κερδίσαμε το ματς. Φυσικά, είμαι χαρούμενος, ειδικά όταν κερδίζουμε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, που έχει ισορροπία και έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης, τον Νικ Καλάθη. Ο Τόμας είναι επίσης ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, στο δεύτερο ημίχρονο τον αντιμετωπίσαμε καλύτερα.

Ήταν ένα σημαντικό ματς για εμάς. Έμειναν άλλα εννέα μέχρι το τέλος της regular season. Όλα είναι σημαντικά. Χαίρομαι γιατί κερδίσαμε, αλλά και με τον τρόπο που τα καταφέραμε. Είναι σημαντικό αυτό, γιατί μας περιμένουν πολλά ματς σαν το αποψινό. Μαθαίνεις όταν χάνεις, αλλά και όταν κερδίζεις».