Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, τα έδωσε όλα, όμως αυτό δεν έφτανε για να υποτάξει την υπερπλήρη Μπαρτσελόνα των Μίροτιτς και Χίγκινς. Το τριφύλλι δεν ήταν κακό, όμως στην τελευταία περίοδο κρέμασε κι αυτό οι μπλαουγκράνα το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Το 81-92 ίσως είναι βαρύ για τους γηπεδούχους, όμως ίσως να τους κάνει καλό στη συνέχεια της Euroleague.

Το ρεκόρ 14-11 δεν είναι κακό, όμως για να συνεχίσουν στα playoff της διοργάνωσης, οφείλουν να πάρουν ψηλό και να μην έχουν κενά διαστήματα. Ο Ρικ Πιτίνο είχε διαβάσει σωστά το παιχνίδι, όμως οι κηλίδες στις αμυντικές περιστροφές δεν μπορούν να καμουφλαριστούν. Ο Φριντέτ ήταν καλός, όμως ο Πέσιτς ορθώς τον σημάδεψε στο τέλος και ο Κόρεϊ Χίγκινς μαζί με τον killer Ντιλέινι ξεπάστρεψαν τον Παναθηναϊκό στην περιφέρεια. Ίσως το ταβάνι της ελληνικής ομάδας να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, όμως για να υποτάξεις τέτοια σύνολα, εισαι αναγκασμένος να κάνεις το τέλειο παιχνίδι.

Η Μπαρτσελόνα έδειξε χαρακτήρα στο ΟΑΚΑ και παρότι πολλά πράγματα δεν της βγήκαν, στη λεγόμενη crunch time, απέδειξε πως είναι ομάδα Final Four. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τέτοια ομάδα, αν θέλουμε να γράφουμε αλήθειες. Ο Ταϊρίς Ράις σήμερα το βράδυ ήταν αρκετά ατομιστής (όπως και στο ματς του πρώτου γύρου) κι αυτό σίγουρα πλήγωσε το τριφύλλι. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει ξεχάσει πως τους φέρθηκαν στη Βαρκελώνη, όμως πρέπει να καταλάβει πως τώρα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Επιπλέον η σταθερά Ντεσόν Τόμας, ελέω τραυματισμού δεν έδωσε αυτά που μπορούσε και σίγουρα στο τελευταιο δεκάλεπτο, αυτό μέτρησε σε περίσσιο βαθμό. Για τον Νικ Καλάθη, που περνάει μία παρατεταμένη περίοδο επιθετικού ντεφορμαρίσματος, δεν έχω να πω πολλά. Έχε απολέσει την αυτοπεποίθησή του κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο, που σουτάρει. Άπαντες ελπίζουν να το αλλάξει αυτό, γιατί ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται όσο κανέναν.

Για να κλείνουμε δεν χάθηκε τίποτα για τον Παναθηναϊκό στη μάχη για τα playoff. Σίγουρα ο δρόμος είναι ανηφορικός και στα εναπομείναντα παιχνίδια (εννέα στον αριθμό0, χρειάζεται τέσσερις νίκες, για να μην εξαρτάται από κανέναν.

ΥΓ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εξαιρετικός σήμερα. Τα έβαλε με όλους και φαίνεται πως σιγά σιγά μεγαλώνει μπασκετικά και ωριμάζει σαν άνθρωπος. Τα καλύτερα έρχονται.

ΥΓ2. Η απουσία ψηλού φωνάζει κι απορώ, γιατί ο Ρικ Πιτίνο δεν βοηθάει τον Παναθηναϊκό, με την απόκτηση ενός rim protector.

ΥΓ3. Ο Άντι Ράουτινς πέρασε και δεν ακούμπησε. Θα το γράφω συνέχεια, μέχρι να πονέσουν τα δάχτυλά μου. Ποιος ο λόγος απόκτησής του;