Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε στην μετριότητα στη Τρίπολη, ευτύχησε να προηγηθεί με περιπετειώδη τρόπο με το πέναλτι του Μακέντα (51′), ωστόσο η απερισκεψία του Ζαχίντ στοίχισε στην εξέλιξη της αναμέτρησης, με τους “πράσινους” να πληρώνουν τελικά στο 85′ (Χαρουέγκι) την στιγμιαία έλλειψη καθαρού μυαλού…

Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως και το αντίδοτο στην… αϋπνία. Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός παρουσίασαν μεγάλη δυσκολία στην παραγωγή φάσεων, το παιχνίδι πήγε σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο ρυθμού και χωρίς υπερβολή, δεν υπήρξε καμία φάση που θα έκανε το κοινό να σηκωθεί από τις θέσεις τους, σε αυτό το κάκιστο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Ενδεικτικό ήταν πως το τριφύλλι δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά σε set παιχνίδι, με φωτεινή εξαίρεση το σουτ του Χατζηγιοβάννη στο 36′ λεπτό (μόλις η δεύτερη τελική στον στόχο). Οι στατικές φάσεις ήταν η μοναδική διέξοδος για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, λόγω της αδυναμίας παραγωγής επιθετικού ποδοσφαίρου, με τον Ζαχίντ να ταΐζει ιδανικά τους συμπαίκτες του σε δύο περιπτώσεις (Χατζηγιοβάννη στο 43′ και Πούγγουρα στο 45+1′) ωστόσο, οι δυο τελικές προσπάθειες δεν ήταν ικανές να δώσουν το προβάδισμα στους “πράσινους”.

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό, που χάρη στην ποιότητα και την ικανότητα του Νάγκι στο ένας με έναν, κέρδισε το πέναλτι μετά από την όμορφη ατομική ενέργεια του Ούγγρου, η φάση εξετάστηκε στο VAR και ο Μανούχος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά ωστόσο, ο Έλληνας κίπερ είχε βγει εκτός εστίας, και ο Μανούχος ορθά υπέδειξε την επανάληψη του πέναλτι, με τον Ιταλό επιθετικό να μην λαθεύει αυτή τη φορά και να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του (51′).

Ο εκνευρισμός και η απερισκεψία του Ζαχίντ έβαλε δύσκολα στο τριφύλλι καθώς, μέσα σε διάστημα 8 μόλις λεπτών, ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα, αρχικά στο 57′ μετά την αψιμαχία που είχε με τον Τασουλή για το σκληρό μαρκάρισμα του δεύτερου και στην συνέχεια στο 65΄για διαμαρτυρία, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Μειονέκτημα που έμελλε μάλιστα να… πληρώσει ακριβά. Ο Αστέρας για την περισσότερη ώρα είχε την κατοχή στα πόδια του χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Διούδη αλλά όλα αυτά μέχρι το 85΄λεπτό.

Ο Μάρκ Φερνάντεθ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι -μετά από σέντρα από τα δεξιά- και ο Χαρούεγκι με πλασέ στο δεύτερο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση!

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί…δις αρχικά στο 91′, με το σουτ του Περέα να γλείφει το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου και στην συνέχεια στο 95΄με τον Κολομβιανό να μην μπορεί να κάνει την προβολή για το 1-2 και το τριφύλλι να πληρώνει την απερισκεψία του Ζαχίντ, μένοντας στην ισοπαλία στο γήπεδο της Τρίπολης.