Άγνωστοι επιτέθηκαν στο ταξί που μετέφερε τους διαιτητές της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα, με συνέπεια να τραυματιστεί ο Λουίτζι Λαμόνικα. Στο νοσοκομείο ο Λαμόνικα, άνοιξε φάκελος από την αστυνομία.

Μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης μαζί με τον παρατηρητή Νίκο Πιτσίλκα, επιβιβάστηκαν σε ταξί για να μεταβούν στο ξενοδοχείο τους. Λίγο μετά τα σίδερα Χαλανδρίου όμως, υπήρξε επίθεση από άγνωστους, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό του Λουίτζι Λαμόνικα!

Το story έχει ως εξής: Οι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανάκια, χρησιμοποίησαν ένα αντίκειμενο και έσπασαν το πίσω τζάμπι του ταξί, ώστε να έχουν οπτικό πεδίο για τον πολύπειρο ρέφερι, ο οποίος στη συνέχεια έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο «Υγεία» για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα θραύσματα του προκάλεσαν ευτυχώς έναν ελαφρύ τραυματισμό και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, ενώ το πρωί του Σαββάτου (22/2) έφυγε από την χώρα μας, αφού πρώτα μετέβη με συνοδεία αστυνομίας στο αεροδρόμιο.

Οι αρχές έσπευσαν αμέσως στο σημείο όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα και μετά τις απαραίτητες καταθέσεις άνοιξε φάκελος για την υπόθεση. Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα επίσης οι Μάνος Παπαδόπουλος και Θάλεια Μήτση (υπεύθυνη για τα θέματα ασφαλείας της Euroleague).