Για την όμορφη περίοδο που διανύει στην Ελλάδα αγωνιζόμενος με την φανέλα του Ολυμπιακού μίλησε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής του συλλόγου, Ματιέ Βαλμπουενά, σε ξένο αθλητικό μέσο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ματιέ Βαλμπουενά στο RMC: 

«Υπάρχει κάτι που πρέπει να αποδείξω; Όχι! Αυτό που κάνω, είναι να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι. Αυτό είναι απαραίτητο. Το να παίζεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια, στο Europa League (με Άρσεναλ), είναι σαν να παίζεις στο Champions League. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος με το κλαμπ, καθώς έχω την στήριξη όλων. Η οικογένειά μου, βρίσκεται επίσης εδώ. Όλα αυτά, συμβάλλουν σε αυτήν μου την ευτυχία. Ζούμε σε μια πολύ όμορφη πόλη, γεμάτη πάθος και ζωντάνια. Αυτά συνέβαλλαν και στην ανανέωση του συμβολαίου μου με τον Ολυμπιακό».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος με αγαπάει. Όλοι με αναγνωρίζουν και με αγαπάνε. Από την στιγμή που ξεκίνησα να αγωνίζομαι στο εξωτερικό, όλοι με γνωρίζουν για τις αθλητικές μου επιδόσεις και όχι λόγω εξωγηπεδικών ζητημάτων. Αυτό είναι που με ευχαριστεί και μου δίνει περισσότερα κίνητρα να συνεχίσω. Είμαι ευχαριστημένος με την δουλειά που κάνω. Είχα ανάγκη να ζήσω νέες εμπειρίες… Σήμερα όλοι με κρίνουν μόνο για αυτά που κάνω και προσφέρω εντός αγωνιστικού χώρου».