Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο και η Ντόρτμουντ φρόντισε να το υπενθυμίσει στην Βέρντερ Βρέμης, παίρνοντας το “αίμα” της πίσω για τον πρόσφατο αποκλεισμό της στο κύπελλο και σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση. Για γέλια και για κλάματα η Χέρτα που διασύρθηκε 5-0 από την Κολονία εντός έδρας…

Μπορεί η κούραση από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν να βάραινε τα πόδια, όμως αυτό ήταν ένα παιχνίδι που οι παίκτες της Ντόρτμουντ ήθελαν να πάρουν πάρα πολύ. Κανείς δεν είχε ξεχάσει πως η Βέρντερ Βρέμης ήταν αυτή που της έκοψε πριν από περίπου ένα μήνα τον δρόμο στο κύπελλο, σε έναν αποκλεισμό που είχε προκαλέσει τριγμούς στους Βεστφαλούς.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν κυριολεκτικά για την ζωή τους και για 52 λεπτά είχαν καταφέρει να αφοπλίσουν τα… πυρηνικά της Ντόρτμουντ, ωστόσο την πάτησαν από τον πιο… ακίνδυνο παίκτη. Μία προβολή του Ζαγκαντού έκανε το 0-1 στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, λίγο αργότερα ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε την καθιερωμένη του δουλίτσα και η Ντόρτμουντ με το 0-2 βρίσκεται στην δεύτερη θέση στο -4 από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Την ίδια ώρα, η Χέρτα παρά τα πολλά χρήματα που ξόδεψε για μεταγραφές δεν μπορεί με τίποτα να στρώσει. Η Κολωνία έκανε πάρτι στο Βερολίνο (0-5), σε ένα πολύ ηχηρό αποτέλεσμα που σίγουρα θα προκαλέσει πολλούς τριγμούς στο εσωτερικό της Χέρτα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga

Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ 1-1

(11’ Γκίντερ / 92′ Ριμπέιρο)

Χέρτα Βερολίνου – Κολωνία 0-5

(4’, 22’ Κόρντομπα, 37’ αυτ. Γιάρσταϊν, 62’ Κάιντς, 69’ Ουτ)

Φράιμπουργκ – Φορτούνα Ντίσελντορφ 0-2

(37’ Χόφμαν, 61’ Τόμι)

Βέρντερ Βρέμης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2

(52’ Ζαγκαντού, 66’ Χάαλαντ)