Σπουδαία νίκη με 2-0 επί του Εργοτέλη πήρε η Παναχαϊκή, στην νέα εποχή επί προεδρίας Γιώργου Μπάρλου, για την 18η αγωνιστική της Super League 2, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην εξάδα.

Η ομάδα του Αλέξη Σπηλιόπουλου ήταν αυτή, η οποία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους Κρητικούς και κατάφερε στο 12΄ να ανοίξει το σκορ με τέρμα του Μαυρία.

Έπειτα από το γρήγορο αυτό γκολ, η ομάδα της Πάτρας, έχοντας διώξει το όποιο πιθανό άγχος κυριάρχησε στο ματς και στο 21΄ κατάφερε να ζευγαρώσει τα τέρματα της αυτή τη φορά με προβολή του Μυτίδη. Από το σημείο εκείνο και μετά ο Εργοτέλης πίεσε προκειμένου να φτάσει στο γκολ, το οποίο θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Ωστόσο παρά τις όποιες προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Ταουσιάνη, το υπάρχον σκορ έμεινε ως είχε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 49΄, η Παναχαϊκή έφτασε κοντά στο 3-0, η προσπάθεια όμως του Μαυρία αντί για τα δίχτυα του Καλογεράκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του τέρματος του. Η απάντηση από πλευρά φιλοξενούμενων ήρθε στο 66΄, με την σέντρα – σουτ του Έφορντ να αποκρούεται με δυσκολία σε κόρνερ από τον Καπούταγλη..

Στο 82΄ ο Εργοτέλης μείωσε σε 2-1 με τον Μαζουλουξή, το γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με συνέπεια, να μην υπάρξουν άλλες αξιόλογες φάσεις και το υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Αλέξης Σπηλιόπουλος): Καπούταγλης, Σταμόπουλος, Πατάπης, Μαυριάς (89′ Θεολόγου), Μυτίδης, Ανάκογλου (70′ Αντωνακόπουλος), Παπατόλιος, Μουστακόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μασούρας (75′ Φροξυλιάς), Τσελεπίδης

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Κάστρο, Μπούσης, Μπάζιος, Μαζαλούγης, Τσέλιος, Κατσούρι (75′ Πέϊος), Μπουτσάκης (67′ Μπαράτα), Έφορντ, Ατέφ, Μανουσάκης (56′ Μεντάτ Ράμεζ).