Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζοντας σε χαλαρό τέμπο, κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 96-78 και παρέμεινε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας στη Euroleague. Οι Μαδριλένοι είχαν για κορυφαίους τους Ταβάρες (15π., 11ριμπ.) και Φακούντο Καμπάτσο (14π., 10ασ.), ενώ για το τριφύλλι ξεχώρισε ο Καλάθης με 13 πόντους και 6 τελικές πάσες.

Ο Ρικ Πιτίνο ξεκίνησε με τη συνηθισμένη πεντάδα, παρατάσσοντας δηλαδή τους Καλάθη, Φριντέτ, Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννη, ενώ από τη μεριά του ο Πάμπλο Λάσο επέλεξε του Καμπάσο, Κάρολ, Ντεκ, Γκαρούμπα και Ταβάρες.

Το πρώτο δίλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει προβάδισμα με 3-5, με τον Καλάθη να έχει ξεκινήσει αρκετά καλά παίρνοντας τις σωστές επιλογές. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού η άμυνα του «τριφυλλιού» πιάστηκε κοιμώμενη σε πολλές διαδοχικές φάσεις και έδωσε το δικαίωμα στη Ρεάλ να τρέξει σερί 10-0 και προηγηθεί με 13-5 στο τέταρτο λεπτό. Τέλος στο διάστημα χωρίς σκορ του «τριφυλλιού» έβαλε ο Βουγιούκας που διαμόρφωσε το 15-7 πετυχαίνοντας του πρώτους του πόντους, όμως οι Ταβάρες και Καμπάσο συνέχισαν να κάνουν τη ζημιά γράφοντας το 17-7. Ο Πιτίνο στο 7’ είχε αλλάξει όλη την αρχική πεντάδα. Ο Ράουτινς σκοράροντας έξω από τη γραμμή των 6.75 μείωσε σε 19-14, όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπορούσε να σταματήσει τους Ισπανούς με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 27-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στις πρώτες κατοχές της δεύτερης περιόδου, το τριφύλλι βρήκε λύσεις από την περιφέρεια. Μετά τον Ράουτινς, ήταν η σειρά του Ράις να σκοράρει από τα 6.75, μειώνοντας σε 29-22 στο 12′. Στα 7:38 για το ημίχρονο, ο Μίκι τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο και πήγε στα αποδυτήρια για να εξεταστεί από τους γιατρούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Τα ριμπάουντ για μία ακόμα φορά αποτελούσαν πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, δίνοντας την ευκαιρία στη Ρεάλ να σκοράρει μετά από δεύτερες επιθέσεις. Έτσι πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο το σκορ ήταν στο +14 (40-26) για τους «μερένχες» που διατηρούσαν τη διψήφια διαφορά, όμως οι «πράσινοι» δεν την άφηναν να ξεφύγει περισσότερο. Οι παίκτες του Πιτίνο ανέβασαν στροφές και μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου έριξαν τη διαφορά στους 5 (43-38), συνεχίζοντας να σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστό από τα 6.75 (6/9). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 48-41 και τον Παναθηναϊκό να δείχνει καλά δείγματα ενόψει του δεύτερου μισού.
Στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου οι «πράσινοι» πλησίασαν ακόμα περισσότερο μειώνοντας στους 3 (51-48), με τον Κάρολ να έχει συμπληρώσει τρία φάουλ, όλα πάνω στον Φριντέτ. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ζωντανός στο κυνήγι της νίκης όμως δεν όταν έφτανε κοντά έβλεπε τη Ρεάλ να απαντάει και να ξεφεύγει και πάλι με οχτώ πόντους. Ο Καλάθης ήταν καλός από την περιφέρεια και συνολικά ο Παναθηναϊκός, έδειχνε πιο ανθεκτικός στο δεύτερο ημίχρονο. Όχι δεν βελτιώθηκε αμυντικά, αλλά επιθετικά, αφού οι Τόμας, Φριντέτ ήταν παραγωγικοί. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι το γεγονός πως ο Τρέι Τόμπκινς ήταν εξαιρετικός και πλήγωσε την ολιγωρία στην post άμυνα των πράσινων. Το 73-65 με τρίποντο-μαχαιριά του Φερνάντεθ,λίγο-πολύ συνοψίζει την αδυναμία του Παναθηναϊκού, στο να κάνει τα μικρά πράγματα, που απαιτούνται για να διεκδικήσει ένα μεγάλο διπλό.

Το τελευταία δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα περισσότερο. Η Ρεάλ είχε το προβάδισμα, χωρίς να παίζει κάτι το φοβερό, με τον Φακούντο Καμπάτσο να κάνει τα πάντα. Τρίποντα, ασίστ και εξαιρετική άμυνα. Ο Καλάθης είχε εξουθενωθεί από την κούραση, έκανε συνέχεια λάθη, ο Ράις ήταν χαλαρός πνευματικά κι αγωνιστικά και συνολικά ο Παναθηναϊκός είχε παρατήσει το παιχνίδι. Ο Πιτίνο έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να κάνει τίποτα και φυσιολογικά το τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 96-78.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 48-41, 73-65, 96-78