Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση με την Ξάνθη, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε μετά το τέλος της εκδίκασης στο πειθαρχικό της Super League, επιμένοντας πως «η υπόθεση είναι ανύπαρκτη».

Σύμφωνα με τον έμπειρο νομικό «δεν μπορεί να θεμελιωθεί ιδιοκτησία μιας ΠΑΕ από την αγορά γραφείων και εγκαταστάσεων», κάτι που επανέλαβε και μετά το τέλος της σημερινής εκδίκασης της υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Super League.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ:

«Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, ακούσαμε και πάλι ερωτήματα, ένα πλήθος ερωτημάτων, δεν προσκομίστηκε καμία απόδειξη, οπότε πώς να αποδείξεις το αυτονόητο, δηλαδή ότι μία εταιρεία, επειδή έχει αγοράσει προπονητικά γήπεδα στα οποία προπονούνται οι έφηβοι της ΠΑΕ Ξάνθης, έχει την ΠΑΕ Ξάνθη, της οποίας οι μετοχές εξακολουθούν να έχουν κατά 94% οι Σιγκελίδης και Πανόπουλος. Πώς θα αποδειχθεί κάτι αντίθετο από αυτό, αφού είναι ξεκάθαρο… Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή, είχαμε πει ότι αυτή η υπόθεση είναι ανύπαρκτη, όσον αφορά το νομικό της σκέλος. Δεν μπορείς να θεμελιώσεις επί της αγοράς προπονητικών γηπέδων και γραφείων, την ιδιοκτησία μιας ολόκληρης ομάδας. Σχετικά με την εκδίκαση, το Σύνταγμα λέει με σαφήνεια ότι οι τακτικοί δικαστές έχουν λειτουργική ανεξαρτησία και δεν μπορούν να δεσμευθούν από καμία διοικητική πράξη. Θα αξιολογηθούν όσα έγγραφα, αποδείξεις, υπομνήματα κατατεθούν και θα εξαχθεί η απόφαση”, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο κ. Μπαλτάκος.

Συμπερασματικά, με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, κάθε καλόπιστος τρίτος κατάλαβε την αποδόμηση των “σαθρών” κατηγοριών κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που σκοπό έχουν να σηκώσουν “σκόνη”, να αποπροσανατολίσουν τον Οργανισμό ΠΑΟΚ, και να στερήσουν το ηθικό πλεονέκτημα που παραδοσιακά έχει ο Σύλλογος».