Ο Λίντσεϊ Ροζ αναφέρθηκε στην καριέρα του στον Άρη αλλά και στις συνθήκες υπό τις οποίες επέλεξε να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γάλλος αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «footmercato.net» και αρχικά αναφέρθηκε στις συνθήκες υπό τις οποίες αποφάσισε να έρθει στον Άρη. «Έπρεπε να βρω μια νέα πρόκληση. Οκτώ παιχνίδια σε μισή σεζόν (με τη Λοριάν) δεν είναι πολλά, ειδικά για εμένα που περίμενα περισσότερο. Έτσι σκέφτηκα την προοπτική του δανεισμού, ένα άλλο πρότζεκτ και ο Άρης ήταν η καλύτερη περίπτωση για μένα και επέλεξα να έρθω εδώ», είπε και άφησε να εννοηθεί ότι το επίπεδο της δεύτερης κατηγορίας του γαλλικού Πρωταθλήματος δεν έχει μεγάλη διαφορά (ποιοτικά) με την πρώτη κατηγορία του αντίστοιχου ελληνικού. «Ο Άρης είναι θρυλική ομάδα. Ενδεχομένως να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Γαλλία, αλλά από την πρώτη στιγμή μου στην ομάδα, κατάλαβα τον ενθουσιασμό στο κλαμπ. Θυμάμαι την πρώτη μου μέρα. Ο καιρός ήταν πολύ κακός λόγω χιονοθύελλας και δεν προπονηθήκαμε πριν από τον αγώνα ο οποίος ήταν Σάββατο. Ο κόουτς δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο και να με βάλει κατευθείαν να παίξω. Μετά το παιχνίδι μου είπε ότι έκανε λάθος. Ωστόσο, έπαιξα γρήγορα γιατί υπήρχε κενό στο κέντρο της άμυνας».

Ο Γάλλος αμυντικός αναφέρθηκε και στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη. «Στη συμφωνία του δανεισμού υπήρχε όρος αγοράς των δικαιωμάτων μου. Ο Άρης συζήτησε το καλοκαίρι με τη Λοριάν, συμφώνησαν σ’ ένα ποσό και στην ίδια περίοδο εγώ ήμουν στη Γαλλία για προπονητής. Δεν κλήθηκα από τη Λοριάν, έκανα μόνος μου προπόνηση. Είναι αλήθεια ότι πέρασα δύσκολες στιγμές βλέποντας τους συμπαίκτες μου να προπονούνται κανονικά. Ήταν μια μπερδεμένη κατάσταση…», ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία που είχε τόσο με τον Σάββα Παντελίδη όσο και με τον Μίκαελ Ένινγκ.

«Όλα πήγαν καλά στον Άρη τόσο με τον παλιό όσο και με τον νέο προπονητή ο οποίος είναι ευθύνης. Έχει διαφορετικό τρόπο διαχείρισης σε σχέση με τον παλιό. Είναι προπονητές διαφορετικού στιλ. Τους ευχαριστώ και τους δύο. Είμαι άνθρωπος ο οποίος όταν παίζει θα δώσει τα πάντα. Είμαι τυχερός που αγωνίζονται σε μια ομάδα η οποία παίζει ποδόσφαιρο και η οποία έχει αρκετούς Ισπανούς. Συν τοις άλλοις, η ομάδα έχει πάρα πολλούς οπαδούς και κάθε εντός έδρας παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Αυτό είναι το διαφορετικό σε σχέση με τη Γαλλία».

Αναφερόμενος στους στόχους του με τον Άρη, απάντησε: «Είμαστε ήδη στα Playoffs. Θα ήταν μεγάλη αποτυχία αν δεν το καταφέρναμε. Είμαστε και στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδας το οποίο θέλουμε να φέρουμε στο σπίτι μας».

Ο Ροζ υποστήριξε ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί στη Ligue 1. «Προτίμησα να αναπνεύσω, να ξεφύγω από την έντονη (και ίσως άδικη) κριτική, να κερδίσω αυτοπεποίθηση και επέλεξα να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου. Έχω δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο. Είμαι πολύ καλά εδώ. Τον χειμώνα δέχθηκα κάποιες προτάσεις. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε να παραμείνω. Αλλά το επόμενο καλοκαίρι ίσως είναι κάτι διαφορετικό. Ξέρω ότι ο Άρης δεν κρατάει παίκτες για χρόνια. Αν μπορεί να πουλήσει, θα το κάνει. Έτσι, στο τέλος της σεζόν, ανάλογα με τις προτάσεις που θα έρθουν θα συζητήσουμε».