Οκτώ χρόνια μετά τον αξέχαστο τελικό του Μονάχου που βρήκε θριαμβεύτρια την Τσέλσι στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της, οι «μπλε» φιλοξενούν απόψε την Μπάγερν για τους «16» του Champions League.

Οι Λονδρέζοι με τον Φρανκ Λάμπαρντ πλέον στον πάγκο διανύουν μια καλή σεζόν, καθώς είναι στην τέταρτη θέση και στο +3 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο παλαίμαχος μέσος πάντως έχει τέσσερις σημαντικές απουσίες, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Καντέ, Χάντσον-Οντόι, Πούλισικ και Φαν Χίνκελ.

Η Μπάγερν οδηγεί την κούρσα στην Bundesliga, αλλά με διαφορά μόνο ενός βαθμού απέναντι στην Λειψία. Ο Χάνσι Φλικ, που έχει «νοικοκυρέψει» τους Βαυαρούς μετά την απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς, δεν θα έχει στην διάθεσή του απόψε τους λαβωμένους Χάβι Μαρτίνεθ, Πέρισιτς και Ζίλε.

Πέρα από τον τελικό του 2012 που κρίθηκε στα πέναλτι (4-3), οι δύο ομάδες έχουν κι άλλα ευρωπαϊκά ραντεβού. Το 2005 στα προημιτελικά του Champions League η Τσέλσι πέρασε με συνολικό σκορ 6-5, έχοντας νικήσει 4-2 στο Λονδίνο και χάσει με 3-2 στο Μόναχο, ενώ το 2013 οι Βαυαροί πήραν μίνι ρεβάνς στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με 5-4 στα πέναλτι.

Πιθανές συνθέσεις:

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μάουντ, Άμπραχαμ, Γουίλιαν.

Μπάγερν (Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Τιάγκο, Κομάν, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία).