Ο Χρήστος Σαλούστρος έδωσε το παρών για ακόμα μία φορά στην Εθνική και βοήθησε στα «παράθυρα» του Eurobasket 2021, ενώ μίλησε για την αναμέτρηση με τον Προμηθέα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Παίξαμε δυο πολύ δυνατά παιχνίδια και όποιος τα είδε το κατάλαβε. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα που παίζει στα ‘’παράθυρα’’ και όλα τα παιδιά που έχουν παίξει στα προκριματικά όσο υπάρχει αυτή η διαδικασία 2.5 χρόνια τώρα έχουν βγάλει κάτι παραπάνω από ασπροπρόσωπη την Εθνική» υποστηρίζει ο Χρήστος Σαλούστρος και συνεχίζει: «Θεωρώ ότι αντιπροσωπεύσαμε σωστά και πολύ καλά ως τώρα την Εθνική. Δεν είναι τυχαίο που από όλη αυτή την διαδικασία των παραθύρων έχουμε κάνει μόνο μια ήττα!

Το δεύτερο παιχνίδι που δώσαμε με την Βοσνία ήταν πολύ δύσκολο γιατί παίξαμε σε μια καυτή έδρα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο μια ώρα πριν το τζάμπολ! Παρ’ ολ’ αυτά υπήρχε μια κόσμια ατμόσφαιρα από τους Βόσνιους. Κάναμε δυο μεγάλες νίκες. Δεν ξέρω τι θα γίνει στην συνέχεια, γιατί οι επόμενες υποχρεώσεις είναι στο Προολυμπιακό. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι πάντα πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε την φανέλα με το εθνόσημο και να είμαστε εκεί όποτε μας ζητηθεί. Αυτό είναι το δικό μου μότο και η όλη μου αντιμετώπιση στο κομμάτι της παρουσίας στην Εθνική ομάδα».

Για την επιστροφή στην δράση της Basket League:«Η διακοπή αυτή στο πρωτάθλημα δεν είναι ότι καλύτερο για τις ομάδες. Το να μην έχεις παιχνίδια για τρεις εβδομάδες δεν είναι καλό. Εμείς, στο Περιστέρι έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια και όποιος νομίζει ότι επειδή χάσαμε τον έναν στόχο που ήταν το κύπελλο τα χάσαμε όλα γελιέται. Είμαστε ακόμη μέσα σε δυο διοργανώσεις (πρωτάθλημα και Basketball Champions League) που θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος μας από την αρχή του καλοκαιριού».

Για την αναμέτρηση με τον Προμηθέα: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Προμηθέα. Ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, λόγω της μεγάλης διακοπής που υπήρξε. Παίζουμε όμως στην έδρα μας, περιμένουμε τον κόσμο μας να έρθει και να μας στηρίξει και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς για να φτάσουμε στη νίκη είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο μας, έτσι ώστε να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο».