Η φάση των «16» του Champions League συνεχίζεται σήμερα με δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Στις 22:00 η Ρεάλ φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι και την ίδια ώρα η Γιουβέντους θα δοκιμαστεί στην έδρα της Λιόν.

Η αναμέτρηση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα που ανέδειξε η κληρωτίδα για την φάση των «16» του Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι και θέλει να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις δυο συνεχόμενες γκέλες στην Primera Division, με πιο πρόσφατη την εκτός έδρας ήττα από την Λεβάντε (1-0), την ίδια στιγμή που ακολουθεί και το μεγάλο el clasico με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν υπολογίζει στον τραυματία Εντέν Αζάρ, ο οποίος ξαναχτύπησε λίγο καιρό μετά την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση, αλλά και στον Μάρκο Ασένσιο που έχει μείνει εκτός από την αρχή της σεζόν. Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Σίτι ταλανίζεται από εξωαγωνιστικά προβλήματα μετά τον διετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό που της επέβαλε η UEFA για παραβιάσεις του Financial Fair Play και έρχεται στη Μαδρίτη με σκοπό να αποδείξει πράγματα. Οι «πολίτες» προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Λέστερ στην Premier League, αποτέλεσμα που τους εδραίωσε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, και ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Ραχίμ Στέρλινγκ. Εκτός για ακόμα ένα παιχνίδι θα μείνει ο μόνιμος απών Λιρόι Σανέ.

Στη Γαλλία, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στο «Groupama Stadium» απέναντι στη Λιόν και φιλοδοξεί να «κλειδώσει» από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση ελέω και του επερχόμενου ντέρμπι με την Ίντερ, το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ιταλία. Ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος παραμένει αήττητος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τον Φεβρουάριο του 2018, υπολογίζει ξανά στους Γκονζάλο Ιγκουαΐν και Ντόουγκλας Κόστα, ενώ αμφίβολος είναι ο Σάμι Κεντίρα. Ο τεχνικός των «λιονέ», Ρούντι Γκαρσία, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ομάδας του -παρότι αουτσάιντερ- όπως φάνηκε και σε πρόσφατες δηλώσεις του. Εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν θα μείνει ο υπερπολύτιμος Μέμφις Ντεπάι, αλλά και ο επιθετικός μέσος Ρεν-Αντελάιντ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι (22:00, Cosmote Sport 1)

Λιόν – Γιουβέντους (22:00, Cosmote Sport 2)