Η Εφές τα καταφέρνει και χωρίς τον ηγέτη της, Σέιν Λάρκιν, πέτυχε την 11η συνεχόμενη νίκη της και 23η στη διοργάνωση, απέναντι στη μαχητική Άλμπα με 86-99 στο Βερολίνο, σε ένα παιχνίδι που ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν απολαυστικός, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει φέτος!

Η Εφές ήταν σαφώς ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στην Άλμπα, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Βασίλιε Μίσιτς, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ρεκόρ καριέρας συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και έφτασε σε μια ακόμα εκτός έδρας νίκη με 86-99, παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η γερμανική ομάδα.

Από τους νικητές πέρα από τον μεγάλο πρωταγωνιστή Βασίλιε Μίσιτς (23π., 4/5 διπ., 2/2 τρ., 9/9 βολ. 5 ριμπ., 9ασ.) ο Τιμπορ Πλάις με 18 πόντους και ο Ρόντρικ Μπουμπουά με 15 συνέβαλλαν τα μέγιστα. Από τους ηττημένους ο Μάρτιν Χέρμανσον με 19 πόντους και 8 ασίστ ήταν αυτός που ξεχώρισε.

Η Εφές μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πολύ γρήγορα με τον Μίσιτς να κυριαρχεί και να φτάνει τους 11 πόντους, προηγήθηκε στα μισά του δεκαλέπτου με 7 πόντους (14-21). Με τους Πλάις και Άντερσον να αναλαμβάνουν… δράση μέχρι το τέλος της περιόδου οι φιλοξενούμενοι, που ήταν… αλάνθαστοι, διεύρυναν το προβάδισμα τους (21-32), τη στιγμή που από την Άλμπα ο Χέρμανσον και ο Γκίφεϊ έδιναν κάποιους πόντους στην γερμανική ομάδα προσπαθώντας να την κρατήσουν στο παιχνίδι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου η πίεση του Γκεντράιτις στη μπάλα απέδωσε καρπούς, καθώς ανάγκασε τον Μίσιτς σε δύο γρήγορα λάθη, με την Άλμπά να μειώνει με ένα σερί 8-0 (29-32). Σίμον και Μπαλμπάι έδωσαν και πάλι ανάσα στην Εφές (31-39), όμως η Άλμπα βρήκε κάποια εύστοχα σουτ από τα 6.75 και πλησίασε στο καλάθι (43-45). Ένα τρίποντο του Έρικσον, που παράλληλα έγινε διψήφιος με 11 πόντους, μείωσε στον πόντο για τους Γερμανούς (47-48), όμως η Άλμπα και πάλι δεν κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, με τον Μοερμάν να διαμορφώνει το σκορ ημιχρόνου σε 47-50.

Με τους Σίμον, Πλάις και Μίσιτς η Εφές στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου είχε το… πάνω χέρι και στα μισά της περιόδου είχε «χτίσει» και πάλι μια διαφορά 11 πόντων (58-69) τη στιγμή που από πλευράς γηπεδούχων κυρίως ο Χέρμανσον έδινε τη δική του μάχη για να μείνει η Άλμπα κοντά στο σκορ φτάνοντας τους 14 πόντους. Με τον Βασίλιε Μίσιτς να είναι σε εξαιρετική βραδιά αλλά και τον Μοερμάν να είναι «ζεστός» οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά τους στους 17 (62- 79) με την Άλμπα να έχει ένα τρίλεπτο χωρίς εύστοχη προσπάθεια και να μοιάζει αρκετά απογοητευμένη. Ο Έρικσον από τα 6.75 έβαλε ένα μεγάλο σουτ και διαμόρφωσε το 65-79 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Κάβανο και Γκίφεϊ βγήκαν μπροστά και μείωσαν στους 10 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, όμως η Εφές βρήκε απάντηση με ένα τρίποντο του Μπουμπουά (71-84). Ο Χέρμανσον συνέχισε να ευστοχεί φτάνοντας τους 19 πόντους και έδειξε ότι η Άλμπα δεν ήταν ακόμα έτοιμη να πετάξει λευκή… πετσέτα, μειώνοντας στους 8 στα μισά του δεκαλέπτου (78-86). Η Εφές αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και με τους Πλάις και Μπουμπουά ανέκτησε και πάλι τη διαφορά της (81-95) με την Άλμπα να ξεμένει κυρίως από… χρόνο με δύο λεπτά να απομένουν και τον Χέρμανσον να αποβάλλεται με πέντε φάουλ. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με την Εφές να παίρνει τελικά την νίκη με 86-99.

Τα δεκάλεπτα: 21-32, 47-50, 65-79, 86-99