Η Ζαλγκίρις προσέγγισε την Ευρωλίγκα για την πιθανότητα αναβολής του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Κανονικά αλλά και με κόσμο στις κερκίδες θα διεξαχθεί, όπως όλα δείχνουν, ο αυριανός αγώνας της Ζαλγκίρις με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα. Μετά την έξαρση του κορωνοϊού στη βόρεια Ιταλία εκφράστηκαν ανησυχίες για τη μεταφορά του στο Κάουνας. Η διοίκηση της Ζαλγκίρις απευθύνθηκε στην Ευρωλίγκα για αναβολή του αγώνα, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση.

«Μια από τις συστάσεις που λάβαμε ήταν για αναβολή του αγώνα. Προσεγγίσαμε την Ευρωλίγκα και η απάντηση που λάβαμε ήταν πως είναι αδύνατο να αναβληθεί ο αγώνας. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να παίξουμε χωρίς κόσμο, όμως εμείς πιστεύουμε πως η ομάδα υπάρχει για τους φιλάθλους της και τα παιχνίδια διεξάγονται για τον κόσμο. Δεν σκεφτόμαστε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Γι’ αυτό το ματς θα γίνει κανονικά, σε sold out γήπεδο και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία όλων», ανέφερε ο τζένεραλ μάνατζερ της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Παράλληλα πρόσθεσε πως σε περίπτωση που η Ζαλγκίρις αρνείτο να αγωνιστεί απέναντι στην Αρμάνι, θα έχανε το ματς στα χαρτιά με 20-0.