Στα δυσθεώρητα ύψη των 40 εκατομμυρίων ευρώ εκτοξεύονται τα έσοδα του Ολυμπιακού από την φετινή του ευρωπαϊκή πορεία!

Οι “ερυθρόλευκοι” πανηγύρισαν μία τεράστια πρόκριση επί της Άρσεναλ για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, έχει και οικονομικές προεκτάσεις.

Βεβαίως το μεγάλο «πακέτο» έχει ήδη σφραγιστεί με την παρουσία των Πειραιωτών τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ήδη τα έσοδα του Ολυμπιακού από τη μέχρι στιγμής ευρωπαϊκή πορεία του, που θυμίζουμε ότι ξεκίνησε από τα μέσα του καλοκαιριού, ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα, αποφέρει από μόνη της το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ. Βεβαίως το ποσό αυτό αυξάνεται κατά πολύ από χορηγίες, εισιτήρια, ενώ προβλέπονται κι επιπλέον χρήματα από το market pool της UEFA για τη διοργάνωση.

Κατά τα λοιπά, αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει ακόμη περισσότερο, θα εισπράξει επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ με την πρόκριση στα προημιτελικά, ακόμη 2,4 εκατ. για τους «4» και 4,5 εκατ. ευρώ για την παρουσία του στον τελικό της διοργάνωσης εφόσον ηττηθεί, ενώ αν πανηγυρίσει το τρόπαιο, εισπράττει 8,5 εκατ. ευρώ.