Ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας, μίλησε για την πορεία της Ένωσης στη φετινή σεζόν, έθεσε τους επόμενους στόχους της ομάδα και επεσήμανε πως έκαναν εντύπωση τα παράπονα του Προμηθέα και του Ρεθύμνου για την διαιτησία, εξηγώντας πως και η Ένωση είχε παράπονα από τις αποφάσεις των διαιτητών.

Όσα είπε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΑΕΚ στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Αρχικά τόνισε: «Προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων που δίνουν οι αθλητές και επιπλέον η καταπόνηση. Όταν υπάρχει διακοπή για εθνικές είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό, αλλά εμείς είμαστε αναγκασμένοι να το ξανακάνουμε».

Για τη νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο: «Είχαμε αρκετά προβλήματα. Ήταν καθαρά θέμα προσωπικότητας των παιδιών που δεν παράτησαν το παιχνίδι. Είναι από τις νίκες που αξίζουν διπλάσια από τις υπόλοιπες. Τα παιδιά έδειξαν υπομονή και επιμονή».

Για το παιχνίδι με την Βόννη: «Το παιχνίδι με τη Βόννη είναι πολύ σημαντικό, αλλά επειδή έχουμε στόχο τη δεύτερη θέση προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε. Είναι δύσκολο και για τους παίκτες και για τους προπονητές. Το προπονητικό τιμ καλείται να κάνει τη δουλειά από την αρχή. Θεωρώ πως θα είμαστε όπως πρέπει».

Για το αν περίμενε πως από την Β’ Εθνική θα είχε τόσες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια η ΑΕΚ: «Όταν ζεις την ΑΕΚ από τη Β’ Εθνική δεν το φαντάζεσαι. Όταν ανεβαίνει η ομάδα μόνο καλύτερα πάει αλλά μέσα σε χρόνια έχει 4 τίτλους και είναι μεγάλη η χαρά. Έχουμε δίψα για ακόμα περισσότερα».

Για το πώς θα θεωρηθεί πετυχημένη η σεζόν για την ΑΕΚ: «Στην Ευρώπη θέλουμε να πάμε στο Final Four. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Στην Ελλάδα θέλουμε να είμαστε στη δεύτερη θέση και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Θα μπούμε να τα δώσουμε όλα, αν φτάσουμε εκεί με το καλό και θα τα δώσουμε όλα στον τελικό με τον Παναθηναϊκό».

Για τα παράπονα των αντιπάλων της ΑΕΚ για τη διαιτησία: «Μας κάνει λίγο εντύπωση. Το μπάσκετ είναι περίπλοκο άθλημα. Υπάρχει εξέλιξη σε 40 λεπτά. Καταλαβαίνω αυτό που λέτε, θα πρέπει να δούμε τα παιχνίδια στην εξέλιξή τους. Και η ΑΕΚ έχει παράπονα. Στον τελικό θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα, έγιναν παράπονα. Κόντρα στο Ρέθυμνο στο ημίχρονο ήμασταν πίσω με 10 πόντους καθαρά από διαιτητικά λάθη. Δίκαια κατακτήσαμε το Κύπελλο. Το να γυρνάς ένα παιχνίδι με τόσες απουσίες από το -15 κάτι λέει αυτό».

Για το θέμα της ΕΟΚ: «Υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να μπουν φρέσκα μυαλά. Στις ομοσπονδίες ανά την Ευρώπη τα σημαντικά στελέχη είναι άνθρωποι του μπάσκετ, νέοι άνθρωποι, φρέσκα μυαλά».

Για την θέση της ΑΕΚ σχετικά με τις υποψηφιότητες για την προεδρία της ΕΟΚ: «Είναι πρώιμο να το συζητήσουμε τώρα. Όλα τα ονόματα που έχουμε δει είναι για το καλό του μπάσκετ. Όσον αφορά εμάς είναι πρώιμο να κάνουμε μια συζήτηση. Οι επόμενοι 1-2 μήνες είναι πολύ κρίσιμοι».

Για το θέμα του γηπέδου: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε τελειώσει όλα τα θέματα μέσα στο καλοκαίρι. Είναι ένα σύγχρονο γήπεδο, αλλά δεν είναι μπασκετικό. Είμαστε αισιόδοξοι πως μέσα στο καλοκαίρι θα τελειώσουν όλα και θα παίξουμε στην έδρα μας».

Για το ξεκίνημα της ΑΕΚ στη σεζόν: «Δεν χάσαμε την πίστη μας, παρόλο που παλιότερα είχαμε δώσει άλλα δείγματα. Εμείς στην Α1 παραγοντικά είμαστε ελάχιστα χρόνια, δεν έχουμε εμπειρία όπως του Παναθηναϊκού. Μαθαίνεις από τα λάθη σου και η εμπιστοσύνη σε ένα συγκεκριμένο γκρουπ είναι η βάση για την επιτυχία. Και τότε που είχαμε τα άσχημα αποτελέσματα δεν σκεφτόμασταν αλλαγές. Υπήρχαν μουρμούρες και πριν αρχίσει καν η σεζόν. Πριν καν αρχίσει η προετοιμασία είχαμε αντιδράσεις, κορυφώθηκαν με τα άσχημα αποτελέσματα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή και αυτό είναι το κακό».

Για τις προσωπικότητες που έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της: «Όσο οι επιτυχίες αυξάνονται και το όνομα της ομάδας αποκτά πρεστίζ είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις προσωπικότητες. Η ΑΕΚ είναι ένα κλαμπ που έχει και πίεση και είναι μια ομάδα που θα αναγκαστεί να παίξει νοκ άουτ παιχνίδια και σημαντικά παιχνίδια. Δεν γίνεται η ομάδα να μην έχει προσωπικότητες και με αυτή τη βάση χτίστηκε το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει θέμα ηλικίας στο σύγχρονο μπάσκετ. Έχουμε παιδιά που έχουν μπάσκετ μέσα τους και όταν τους χρειαστείς στο παρκέ είναι παρόντες».

Για την αποχώρηση του Σαντ Ρος: «Θα παίξει ρόλο το καλοκαίρι αυτό. Θα είναι ένα χαρτί δυνατό που θα παίξουμε στην αγορά. Θα φανεί στο τέλος της χρονιάς αν κάναμε σωστή κίνηση. Αξίζει ένα μεγάλο κρέντιτ στον προπονητή και το επιτελείο που ξαναέχτισαν την ομάδα από την αρχή και δεν ήταν εύκολο αυτό».

Για την ανάπτυξη του BCL από τη νέα σεζόν: «Είχαμε πει εδώ και καιρό ότι θα γίνουν αλλαγές. Η πρώτη έγινε με την είσοδο της νέας εταιρείας. Για να πλησιάσει το BCL την Euroleague πρέπει να έρθουν καλές ομάδες. Φυσικά το ότι θα αυξηθούν τα έσοδα και τα μπόνους είναι σημαντικό. Θα δείτε ότι το καλοκαίρι θα γίνουν «μεταγραφές» ομάδων».