Λάτσιο για… φίλημα! Με μια καταπληκτική εμφάνιση υπέταξε και την Μπολόνια (2-0) στο Ολίμπικο και συνεχίζει ανενόχλητη από κάθε αντιπερισπασμό, προς την κατάκτηση του τίτλου!

Η φετινή Λάτσιο είναι μία ομάδα σε… αποστολή. Δεν χαμπαριάζει από πίεση, από θορύβους, από προκλήσεις. Είναι προσηλωμένη στο στόχο της και κάνει αυτό που πρέπει. Την ώρα που ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται σε πανικό μετά τα εκατοντάδες κρούσματα κορωνοΐου, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι αναπνέει το καθαρό οξυγόνο της κορυφής.

Η Μπολόνια πήγε με φιλοδοξίες στο «Ολίμπικο», αλλά στο εικοσάλεπτο πέταξε λευκή πετσέτα. Ο εκπληκτικός φέτος Λουίς Αλμπέρτο με το τέταρτο φετινό του γκολ άνοιξε το σκορ από νωρίς (18’), ενώ τρία λεπτά αργότερα από την 12η φετινή του ασίστ σέρβιρε το 2-0 στον Κορέα (21’), με την Μπολόνια να χάνει στην προηγούμενη φάση χρυσή ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Η Λάτσιο κατέβασε ρυθμούς στην επανάληψη και λίγο έλειψε να το πληρώσει, όμως το VAR στάθηκε στο ύψος του. Με την βοήθεια του video ακυρώθηκαν τα γκολ από Ντένσβιλ (53’) και Τομιγιάσου (68’) με το 2-0 να μένει ως το τέλος και να στέλνει τους λατσιάλι μόνους στην κορυφή στο +2 από την Γιουβέντους, αλλά και με ένα παιχνίδι περισσότερο.