Η ήττα της Λίβερπουλ είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ανέβει πλέον στην δεύτερη θέση (πίσω μόνο από την Σαχτάρ) σε όλη την Ευρώπη με τα μεγαλύτερα σερί αήττητων αγώνων.

Και κάπως έτσι οι αήττητες ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματα τους για φέτος έμειναν τέσσερις. Η απρόσμενη, απροσδόκητη (τόσο σε σκορ, όσο και σε ότι αφορά τον αντίπαλο) συντριβή της Λίβερπουλ από την Γουότφορντ σημαίνει πλέον πως μόνο τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη (Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ολυμπιακός, Λουντογκόρετς, Μακάμπι Τελ-Αβίβ) δεν έχουν ηττηθεί στα πρωταθλήματά τους!

Μάλιστα, η ήττα της ομάδας από το Μέρσεϊσαϊντ μετά από 44 παιχνίδια πρωταθλήματος (τελευταία ήττα τον Ιανουάριο του 2019) έφερε και αλλαγή σκυτάλης σε ότι αφορά την κορυφή, στην οποία βρίσκεται η Σαχτάρ Ντόνετσκ που παραμένει αήττητη εδώ και 37 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας να χάσει από τον Αύγουστο του 2018!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πια στην δεύτερη θέση στην Ευρώπη με 35 παιχνίδια χωρίς ήττα στην Super League (τελευταία ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ πέρσι τον Φεβρουάριο), ενώ ο Βλάνταν Ίβιτς για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (σε ότι αφορά την κανονική περίοδο) έμεινε αήττητος στο Ισραήλ στον πάγκο της Μακάμπι Τελ-Αβίβ, με την οποία μετρά μόνο μία αδιάφορη ήττα στα περσινά πλέι-οφ ενώ είχε ήδη κατακτήσει τον τίτλο.

Αναλυτικά τα κορυφαία αήττητα της Ευρώπης έχουν ως εξής

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 37

2. Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 35

3. Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ) 29

4. Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 25

5. Λάτσιο (Ιταλία) 21

6. Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) 20