Η Μπόρνμουθ έφτασε πολύ κοντά στο να προκαλέσει… εγκεφαλικό στην Τσέλσι, μετά και από την βαριά ήττα από την Μπάγερν, ωστόσο ανέλαβε δράση ο Αλόνσο και με δυο προσωπικά τέρματα, έδωσε το φιλί της ζωής, αλλά και έναν πολύτιμο βαθμό για την μάχη της τετράδας που δίνει η ομάδα του. (2-2)

Η κατάσταση στη μάχη για την έξοδο στο Champions League θυμίζει ελαφρώς τον αγγλικό λάκκο των λεόντων, καθώς Τσέλσι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Σένφιλτ, Γουλβς αλλά και Μπέρνλι, Άρσεναλ τα δίνουν όλα για να κουνήσουν σεντόνι.

Γι’ αυτό το λόγο, η ομάδα του Λαμπάρντ (που έχει ένα μίνι προβάδισμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της) ήθελε νίκη και μόνο νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ, προκειμένου να συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στην 4η θέση.

Και, χάρη σε γκολ του Αλόνσο στο 33΄, φαινόταν πως θα το καταφέρει. Όμως οι γηπεδούχοι «απάντησαν» άμεσα με Λέρμα και Κινγκ να σκοράρουν μέσα σε 4 λεπτά (54΄ και 57΄) και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 2-1.

Πάνω που οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αισθάνονται ελαφρώς άβολα, όμως, ήρθε και πάλι ο Αλόνσο στο 85΄ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (4ο γκολ στα 5 τελευταία παιχνίδια ο αμυντικός των «Μπλε»!) και να δώσει, έστω, το βαθμό της ισοπαλίας στην Τσέλσι.

Μ’ αυτό το Χ η ομάδα του Λονδίνου πήγε στους 45 βαθμούς και είναι στο +4 από την Γιουνάιντεντ και +5 από την Τότεναμ, που, όμως, έχουν ματς λιγότερο.