Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη Λάρισα, την κέρδισε κι από το ημίχρονο (61-31) σκεφτόταν τη διαβολοβδομάδα της Euroleague με Ολυμπιακός (εκτός) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός). Το τελικό 121-78 δεν λέει και πολλά, αφού ο Πιτίνο έκανε εκτεταμένο ροτέισον, θέλοντας να ξεκουράσει τους βασικούς του. Πιο ορεξάτοi ήταν οι Ντεσόν Τόμας και Ντίνος Μήτογλου με 19 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Γκάρετ Τζούνιορ (19π.) και Μπράντον Ρας (14π.).

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν εντυπωσιακοί στην αρχή του παιχνιδιού και με τον Καλάθη να φτιάχνει τους συμπαίκτες του, γρήγορα το σκορ ξέφυγε. H Λάρισα με τους Χίκι και Ρας βρήκε το δρόμο προς το καλάθι κι αυτό εκνεύρισε μερικώς τον Πιτίνο. Επιπλέον τα ριμπάουντ έγιναν πάλι βραχνάς για το τριφύλλι (τέσσερα πήρε στην πρώτη περίοδο η φιλοξενούμενη ομάδα), όμως στη συνέχεια η διαφορά δυναμικότητας, έκανε την εμφάνισή της. Τζόνσο, Φριντέτ και Μήτογλου ήταν παραγωγικοί και το 35-17 ήταν γεγονός.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, όμως οι κοντοί δεν έβρισκαν στόχο σ’αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που σκότωνε από το τρίποντο. Τόμας, Παπαπέτρου και Φριντέτ έβλεπαν το καλάθι βαρέλι και γρήγορα η διαφορά εκτινάχθηκε στους 32 πόντους (57-25). Βέβαια τ’αμυντικά ριμπάουντ, δεν άφηναν σε ησυχία τον Πιτίνο κι αυτό ήταν πρόβλημα ενόψει… ΣΕΦ. Το ημίχρονο έληξε με τη διαφορά για τον ΠΑΟ να είναι στο συν 30 (61-31), όμως αυτό λίγο απασχολούσε και τις δύο ομάδες, καθώς ήδη σκέφτονταν τις επόμενες υποχρεώσεις τους.

Στην τρίτη περίοδο η άμυνα των πράσινων χαλάρωσε ελαφρώς, όμως η επίθεση παρέμενε σε υψηλά στάνταρ. Η Λάρισα όσο περνούσε η ώρα έχανε το (μικρό) κίνητρό της, ενώ ο Παναθηναϊκός δούλευε πράγματα για τον… Ολυμπιακό. Ο Παπαπέτρου τάϊζε συνέχεια τον Τόμας, ο οποίος έψαχνε την έξτρα πάσαστον ελεύθερο συμπαίκτη του. Ο Πιτίνο ξεκάθαρα περιμένει παγίδες από τον Μπαρτζώκα κι ήδη προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους σκοραρίσματος. To 91-52 ύστερα από 30 λεπτά νομίζουμε ήταν ενδεικτικό για τη διαφορά των δύο αντιπάλων.

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι τη φετινή χρονιά είχε φτάσει τους 100 πόντους 6:30 πριν το τέλος (100-65), πετυχαίνοντας ίσως το μοναδικό στόχο που είχε από τη στιγμή που είχε κατοχυρώσει πολύ νωρίτερα τη νίκη. Το παιχνίδι στα επόμενα λεπτά δεν έκρυβε κάποια άλλη συγκίνηση με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 121-78.

Τα δεκάλεπτα: 35-17, 61-31, 91-52, 121-78