Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε ενόψει του πρώτου αγώνα της σειράς κόντρα στη Βόννη (4/3, 21.30) στο ΟΑΚΑ και δήλωσε πως είναι αισιόδοξος για την απαιτητική συνέχεια.

Ο κόουτς της «Ένωσης» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση, στην media day εν όψει του αγώνα: «Είναι ένα παιχνίδι στο Top 16, ξέρουμε τη σημασία του. Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα, που έχει ποιότητα, μεγάλο ρόστερ και καλούς παίκτες. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε στο όριό μας για να κερδίσουμε το ματς».

Σχετικά με το γεγονός πως η Βόννη έχει δείξει δύο πρόσωπα, απάντησε: «Είναι μια ομάδα που έχει καταφέρει να κερδίσει την Σαραγόσα εντός κι εκτός έδρας, που είναι τρίτη στην Ισπανία. Έχει κερδίσει εντός κι εκτός έδρας την Ντιζόν, που είναι πρώτη στη Γαλλία. Επειδή δεν είναι τόσο καλή στην άμυνά της, έχει και ήττες εκτός προγράμματος. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για το καλό τους πρόσωπο. Για μια ομάδα που γυρίζει την μπάλα καλά, που έχει καλούς σουτέρ, που είναι καλή στο ένας εναντίον ενός. Θα πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή και δυνατή εικόνα στην άμυνά μας, για να τους βγάλουμε από το ρυθμό τους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δύσκολη νίκη επί του Πανιωνίου που προηγήθηκε: «Ο τρόπος που προσεγγίσαμε το παιχνίδι δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Όμως μια σεζόν είναι μεγάλη με σκαμπανεβάσματα. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και δυνατοί, γιατί οι στόχοι είναι μπροστά μας για όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα έχει κατακτήσει το Κύπελλο, έχει φτάσει στο Top 16, έχει κάνει συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να παίξουμε μέχρι τον Ιούνιο και γι’ αυτό πρέπει να γυρίσουμε ξανά το… τσιπάκι μας, ώστε να βρούμε το απαιτούμενο κίνητρο. Η ομάδα έχει παίκτες με μεγάλο κίνητρο και δίψα για επιτυχίες και γι’ αυτό πιστεύω πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει».