Για ένα ακόμη βράδυ παρακολουθήσαμε ένα ματς απίστευτης έντασης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με νικητές τους πιο παθιασμένους ερυθρόλευκους. Το 81-78 ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, αν και δεν συναντάς συχνά σ’επαγγελματική ομάδα το 1/20 τρίποντα. Το τριφύλλι δεν έπαιξε άσχημα, αν και γι’ακόμη ένα ματς, δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλο αγώνα. Για καλή του τύχη τον βόλεψαν αφάνταστα οι ήττες των Μιλάνο, Χίμκι και Βαλένθια. Εννοείται πως και οι Πειραιώτες είναι διπλά χαρούμενοι, αφού βρίσκονται στο γκρουπ των συλλόγων, που θα φτύσουν αίμα, για να προλάβουν το τρένο της postseason.

Ας ξεκινήσουμε με τον νικητή Ολυμπιακό, που παρά τις απουσίες των Σπανούλη και Μιλουτίνοφ, κατάφερε να ορθώσει ανάστημα, να ξεπεράσει την κακή (από ψυχολογικής πλευράς) ήττα από τη Μακάμπι και να κατακτήσει με το “έτσι θέλω” τη δωδέκατη νίκη του στη φετινή Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρζώκας όπως παραδέχτηκε στις δηλώσεις του, προτίμησε να μαρκάρει τα σουτ και να χάσει μερικά αμυντικά ριμπάουντ, καθώς φοβόταν σε μεγάλο βαθμό τους εκτελεστές του ΠΑΟ. Από τ’ αποτέλεσμα δικαιώνεται, αφού οι πράσινοι έχτισαν ουρανοξύστη με τις εκτελέσεις τους.

Ο Σακίλ Μακίσικ ήταν ξανά το Α και το Ω στην επίθεση των γηπεδουχων, δικαιώνοντας απόλυτα την εμπιστοσύνη, που του δείχνει ο “coach B”. Ο Αμερικανός γκαρντ κυριολεκτικά δεν είχε αντίπαλο και με πολύ σπουδαία τελειώματα, πλήγωσε σ’ανεπανόρθωτο βαθμό τον Παναθηναϊκό. Ο Ταϊρίς Ράις μπορεί να ήταν ο απόλυτος MVP στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, όμως χθες το βράδυ με 0/9 τρίποντα, νομίζω πως επανήλθε η κανονικότητα στον πλανήτη μπάσκετ. Δεν είναι δυνατόν ένας παίκτης στην Ευρώπη να σκοράρει 41 πόντους, όμως ούτε και να είναι τόσο άστοχος, όσο χθες το βράδυ.

Ο Παναθηναϊκός γενικότερα ήταν αρκετά μονοδιάστατος και στατικός επιθετικά κι αυτό βοήθησε τον Ολυμπιακό. Για να το γράψω πιο απλά, δεν κουράστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι παίκτες του Μπαρτζώκα, να κυνηγήσουν τους φιλοξενούμενους, αφού δεν υπήρχε πολλή κίνηση από το σύνολο του Πιτίνο. Ο Καλάθης ώρες-ώρες έμοιαζε να παίζει μόνος του, ενώ οι Φριντέτ και Ράουτινς, απέδειξαν ξανά πως σε παιχνίδια-φωτιά, απλά δεν μπορούν. Δεν γίνεται να το γράψω πιο κατανοητά, καθώς το τριφύλλι στερείται ταχύτητας και σκληράδας στην περιφερειακή του γραμμή.

Εν κατακλείδι για να μην το κουράζουμε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αλλάξει την ταυτότητα του Ολυμπιακού, ενώ έφερε στο λιμάνι του Πειραιά τους Μακίσικ και Έλις, που μοιάζουν έτοιμοι παίκτες Euroleague. Ο Ρικ Πιτίνο αποφάσισε να δώσει ευκαιρία στον Άντι Ράουτινς και το μόνο που ακούμε για τον Καναδό σουτέρ, είναι δικαιολογίες για… χρόνους προσαρμογής και κουραφέξαλα.

Στο διά ταύτα οι δύο ελληνικές ομάδες είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στα playoff (περισσότερο ο Παναθηναϊκός, λιγότερο ο Ολυμπιακός) και σίγουρα θα πεθάνουν πανω στο παρκέ, προκειμένου να τα καταφέρουν.

ΥΓ. Δεν μπορώ να ξέρω τα ενδογενειακά του Παναθηναϊκού, όμως δεν νοείται ν’αφήνεις εκτός τον Νίκο Παππά από αιώνια ντέρμπι. Η μη χρησιμοποίηση των Ουάιλι και Βουγιούκα παραμένει άλυτος γρίφος.

ΥΓ2. Θα είναι τεράστια μαγκιά Μπαρτζώκα και παικτών, αν προλάβουν να συμμετέχουν στα playoff της Euroleague. ΤΕΡΑΣΤΙΑ…