Η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα βρεθεί σε έναν τελικό Copa Del Rey μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, καθώς έμεινε… όρθια στην Γρανάδα και χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Γιούρι, πήρε την πρόκριση παρά την ήττα με 2-1.

Στο πρώτο μέρος η Γρανάδα δεν πίεσε αρκετά για το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα, με την Μπιλμπάο να προσπαθεί να… χτυπήσει στην αντεπίθεση. Το δεύτερο ημίχρονο όμως ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 48ο λεπτό με σκόρερ τον Λούνα Κάρλος Φερνάντεζ. Η Μπιλμπάο… έκατσε πίσω για να κρατήσει το 1-0, με την Γρανάδα να πιέζει και να φτάσει κοντά στην πρόκριση, όταν ο Γέρμαν στο 76ο λεπτό έκανε το 2-0.

Η Αθλέτικ αναγκαστικά βγήκε μπροστά για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης και αυτό ήρθε στο 81ο λεπτό, όταν ο Γιούρι μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με ένα δυνατό σουτ, έκανε το 2-1, σκορ που έδινε την πρόκριση στους Βάσκους λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Η Γρανάδα προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ, με την Μπιλμπάο να πανηγυρίζει την πρόκριση της στον τελικό.

Τα «Λιοντάρια» της Μπιλμπάο φιλοδοξούν να κάνουν 24 τα τρόπαια τους στον συγκεκριμένο θεσμό, έχοντας κατακτήσει το τελευταίο τους Κύπελλο το 1984, όταν επικράτησαν με 1-0 της Μπαρτσελόνα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Έκτοτε έχουν δώσει το παρών σε 4 τελικούς, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες, μία από Ατλέτικο Μαδρίτης και τρεις από την Μπαρτσελόνα.