Ο Λούκα Μόντριτς έχει το “ελεύθερο” από την Ρεάλ Μαδρίτης να αποχωρήσει το καλοκαίρι καθώς μπορεί να αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της αλλά δεν προσφέρει όσο πρέπει, λόγω και της ηλικίας του.

Η σημασία του Λούκα Μόντριτς στο φετινό οικοδόμημα της Ρεάλ είναι δεδομένο ότι παρουσιάζει φθίνουσα πορεία. Από τις 29 συμμετοχές που έχει πραγματοποιήσει φέτος ο Κροάτης, το 1/3 έχουν προκύψει ως αλλαγή, κάτι που συνέβη και στο καθοριστικό Clasico της περασμένης εβδομάδας.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί απορία το δημοσίευμα της «Mundo Deportivo», που κάνει λόγο για απόφαση της Βασίλισσας να αφήσει πάνω στον Κροάτη το μέλλον του στον σύλλογο.
Συγκεκριμένα, ο 34χρονος Μόντριτς φέρεται ελεύθερος να σκεφτεί αν θα παραμείνει στον σύλλογο μέχρι το 2021, όποτε και λήγει το συμβόλαιό του, ή αν η παρατεταμένη χρήση του ως ημιβασικού από τον Ζινεντίν Ζιντάν θα τον ωθήσει στην έξοδο μετά το τέλος της σεζόν.

Έτσι, η τακτική που εφαρμόζει η Ρεάλ εν προκειμένω, έρχεται να διαγράψει αντίστροφη πορεία από το στενό «πρέσινγκ» που επέβαλε στην Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι, αποτρέποντας μέσω των υψηλών της απαιτήσεων την μεταγραφή του στο Μιλάνο και τους Νερατζούρι.