Ο ΠΑΟΚ πάλεψε με νύχια και με δόντια κόντρα στο Περιστέρι, σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο εμφάνισε τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και γνώρισε μια ήττα (68-75) που τον αφήνει στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ είχε εξαρχής δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα ποιοτικότερη και πιο «γεμάτη», με τον Δικέφαλο να «παλεύει» για τρία δεκάλεπτα, όμως τελικά να γνωρίζει ακόμα μια ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από το Περιστέρι και να μένει μόνος του στην τελευταία θέση της βαθμολογία με ρεκόρ 5-15.

Από τους νικητές οι Στίβεν Γκρέι με 19 πόντους και ο Ουίλιαμ Χάτσερ με 15 ήταν οι πρωταγωνιστές, ενώ από τους ηττημένους ο Σάνον Σόρτερ ήταν ο μόνος συνεπής επιθετικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά έμοιαζε απελπιστικά μόνος.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ μπήκε «ζεστός» και με 4/6 τρίποντα, με ένα του Σχίζα και τρία του Μπράουν, μέχρι τα μισά της περιόδου είχε πάρει μια διαφορά πέντε πόντων (14-9) τη στιγμή που το Περιστέρι έβρισκε σκορ κυρίως μέσα από το «ζωγραφιστό». Με τις δύο ομάδες να έχουν συμπληρώσει τα ομαδικά τους φάουλ, αμφότερες επισκέπτονταν την γραμμή των βολών σχεδόν σε κάθε επίθεση μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου με το Περιστέρι να «ψαλιδίζει» τη διαφορά, ενώ ένα τρίποντο και δύο βολές του Χάτσερ, έβαλαν τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού (18-19). Ο Μπεστ από τη γραμμή της φιλανθρωπίας έφερε το ματς στα ίσα, με το δεκάλεπτο να λήγει 19-19.

Στη δεύτερη περίοδο το Περιστέρι εκμεταλλευόμενο κάποια λάθη του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα αλλά και κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση, με τους Σαλούστρο και Σκορδίλη προηγήθηκε με 19-25. Ο Ουίλιαμς μείωσε για τον Δικέφαλο με ένα κάρφωμα, ενώ λίγο αργότερα ο Μπεστ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ταυτόχρονο ανάγκασε τον Χάτσερ στο τρίτο του φάουλ, με τον Ρετ να βάζει τον ΠΑΟΚ μπροστά και πάλι (27-25). Οι «ασπρόμαυροι» στη συνέχεια ωστόσο έχασαν τη συγκέντρωση τους, άφησαν το Περιστέρι να μαζέψει αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, ενώ αντιμετώπιζαν πρόβλημα και στο αμυντικό τρανζίσιον με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν εκ νέου (28-34). Δύο βολές του Ρετ, που έδινε τις δικές του μάχες κάτω από το καλάθι και «φόρτωνε» με φάουλ τους αντίπαλους παίκτες, αλλά και πέντε πόντοι του Σόρτερ έφεραν το ματς στα ίσα με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (35-35).

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου ο ΠΑΟΚ στην επίθεση δεν έκανε καλές επιλογές αλλά και στην άμυνα αντιμετώπιζε θέματα, με το πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ να συνεχίζεται. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα να προηγηθούν (37-40). Ο Σόρτερ με ένα τρίποντο και φάουλ που κέρδισε και ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Δικέφαλο (43-40). Γκρέι, Χάτσερ και Κέιν ήταν εύστοχοι στα σουτ που επιχείρησαν και έβαλαν μπροστά το Περιστέρι (48-49), με τον ΠΑΟΚ να έχει στη συνέχεια αρκετές άστοχες προσπάθειες τόσο σε σουτ όσο και σε βολές. Με ατομικές προσπάθειες των Σόρτερ και Μπεστ οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν και πάλι, με τον Μορέιρα να απαντά με γκολ-φάουλ και το δεκάλεπτο να λήγει 51-52.

Ένα καλάθι και φάουλ του Μορέιρα και ένα τρίποντο του Χάτσερ στο τέταρτο δεκάλεπτο έδωσαν «αέρα» έξι πόντων στο Περιστέρι (52-58), τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε «μπλοκάρει» επιθετικά και λόγω αστοχίας αλλά και λόγω λάθος επιλογών. Ο Βασιλόπουλος στον αιφνιδιασμό ανέβασε τη διαφορά στους 8 (52-60), με τον Μπεστ να απαντά από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Τα τρίποντα των Μπεστ και Μαργαρίτη ήταν… Θείο δώρο για τον ΠΑΟΚ που μείωσε στους 3 (60-63) στα μισά του δεκαλέπτου. Τέσσερις πόντοι του Γκρέι διεύρυναν και πάλι το προβάδισμα του Περιστερίου (60-67). Με τους Βασιλόπουλο, Κέιν και Μορέιρα να έχουν από τέσσερα ατομικά φάουλ και το Περιστέρι να έχει συμπληρώσει τα ομαδικά του, ο ΠΑΟΚ με διεισδύσεις κέρδιζε φάουλ και από τη γραμμή των βολών μείωσε και πάλι στους τρεις πόντους (66-69), με τρία λεπτά να απομένουν. Ο Γκρέι έκανε αυτό που ξέρει να… κάνει καλύτερα και με εύστοχο τρίποντο έδωσε ανάσα έξι πόντων στους φιλοξενούμενους (66-72). Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά, όμως ο Σόρτερ που ήταν ο μοναδικός σταθερός παίκτης επιθετικά με ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό μείωσε σε 68-73. Με τον χρόνο να τελειώνει ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι, ενώ το Περιστέρι επέδειξε ψυχραιμία στα τελευταία δευτερόλεπτα και έφτασε σε μια ακόμα νίκη με 68-75.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-35, 51-52, 68-75