Η Αλαβές κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από την Βαλένθια, καθώς η “μαγική” εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Παρέχο δεν ήταν αρκετή για τις “Νυχτερίδες”.

Ο προπονητής της Αλαβές, Ασιέρ Γκαριτάνο, είχε χάσει και τα 8 παιχνίδια του ως αντίπαλος της Βαλένθια [8 Λεγανές, 1 Σοσιεδάδ, 1 Αλαβές], όμως παρότι βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, πήρε το 1-1 και ο ίδιος είδε το αρνητικό σερί να σπάει. Η Βαλένθια ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και λίγο πριν ολοκληρωθεί αυτό με εκπληκτικό φάουλ του Παρέχο πήρε στα αποδυτήρια με το 0-1.

Νωρίς στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν τρομερή ευκαιρία για να πάρουν καθαρό προβάδισμα νίκης, όμως δεν πήραν ούτε αυτό, ούτε τελικά τους τρεις βαθμούς αφού στο 73′ με βολέ μέσα από την περιοχή ο Εντγκαρ Μέντες έγραψε το 1-1 που παρέμεινε μέχρι το φινάλε με τους γηπεδούχους να έχουν στη συνέχεια καλές στιγμές για την ανατροπή. Η ισοπαλία δεν επέτρεψε στην ομάδα του Αλμπερτ Θελάδες να φτάσει κοντά στις θέσεις Champions League, ενώ οι Βάσκοι παρέμειναν στη μέση της βαθμολογίας της La Liga.