Νέο «κάζο» για τη «Βασίλισσα», η οποία μετά τη νίκη της στο «Κλάσικο» με τη Μπαρτσελόνα, πέφτει ξανά στη δεύτερη θέση, αφού γνώρισε την ήττα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Κόντρα σε μία παθιασμένη Μπέτις, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της στο παιχνίδι και γνώρισε νέα ήττα, η οποία την ρίχνει ξανά στη δεύτερη θέση της La Liga, μετά το νικηφόρο «Clasico» της προηγούμενης εβδομάδας.

«Μουδιασμένη» Ρεάλ στο πρώτο μέρος, γλίτωσε τα χειρότερα

Μπαίνοντας πολύ καλύτερα στο ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού μόλις στο 15ο λεπτό. Ο Βινίσιους από πλάγια, μέσα στην περιοχή, πέρασε τον αντίπαλό του, σούταρε από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Βαράν απομάκρυνε άσχημα με το κεφάλι στην «καρδιά» της περιοχής των Μαδριλένων και ο Μπάρτρα, επίσης με το κεφάλι, δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 28′, για την πρώτη μεγάλη φάση της Μπέτις.

Στο 36′ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία. Ο Κανάλες πάσαρε κάθετα στον Φεκίρ και ο τελευταίος έπιασε υπέροχο σουτ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κουρτουά.

Η τρίτη «απειλή» των Σεβιγιάνων ήταν και η φαρμακερή. Ο Σίντνεϊ πήρε τη μπάλα έπειτα από σύγχυση στην άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης και με ένα δυνατό σουτ από δύσκολο σημείο, νίκησε τον Κουρτουά στέλνοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Βέλγου, για να ανοίξει το σκορ.

Δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα η «Βασίλισσα» κέρδισε πέναλτι, στο 47′, όταν ο Σίντνει βρήκε με δύναμη το πόδι του Μαρσέλο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπενζεμά και ο Γάλλος φορ έκανε το 1-1.

Δεν… άλλαξε η Ρεάλ ούτε στο δεύτερο ημίχρονο

Μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος, η Μπέτις έχασε τεράστια ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ, στο 56′. Κανάλες και Χοακίν βγήκαν στην κόντρα περνώντας… άπαντες αλλά ο πρώτος, αφού πέρασε και τον Κουρτουά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στην άδεια εστία των Μαδριλένων καθώς την πρόλαβε σωτήρια ο Μόντριτς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε στις αξιόλογες τελικές των γηπεδούχων και απάντησε στο 71′ με διπλή ευκαιρία. Ο Μόντριτς δοκίμασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Ρόμπλες απέκρουσε δύσκολα και στο ριμπάουντ ο Μεντί με διαγώνιο σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο καταιγισμός τελικών φάσεων των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τον Γκουαρδάδο. Ο Μεξικανός πήρε τη μπάλα από το γύρισμα του Κανάλες στο 75ο λεπτό και το δυνατό σουτ του, έφυγε ψηλά άουτ, «απειλώντας» ξανά τα καρέ των φιλοξενούμενων.

Το αναμενόμενο βάσει της εικόνας του παιχνιδιού ήρθε στο 82′. Οι Σεβιγιάνοι έκλεψαν τη μπάλα λίγα μέτρα μακριά από την αντίπαλη περιοχή, έπειτα από λάθος πάσα του Ράμος και ο Γκουαρδάδο πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τέγιο. Ο Ισπανός βγήκε τετ-α-τετ με το Κουρτουά και «ξεγελώντας» τον, έβαλε ξανά τη Ρεάλ Μπέτις μπροστά στο σκορ με 2-1.

Ενδεκάδες
Μπέτις: Ρόμπλες, Έμερσον, Μπάρτρα, Σίντνεϊ, Άλεξ Μορένο (77′ Πεντράσα), Γκονζάλες (73′ Ροντρίγκες), Γκουαρδάδο, Κανάλες, Χοακίν (66′ Τέγιο), Φεκίρ, Λόρεν.
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιλιτάο, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Κρόος (69′ Μ. Ντίαζ), Μπενζεμά, Μόντριτς (79′ Βαλβέρδε), Μαρσέλο (59′ Μεντί), Καζεμίρο, Λούκας Βάσκεθ, Βινίσιους.