Η ΑΕΚ είδε την ήττα να έρχεται καταπάνω της, όμως στην τέταρτη περίοδο ήταν εκπληκτική σ’άμυνα κι επίθεση και με το 86-90, προκρίθηκε στην οχτάδα του φετινού Basketball Champions League. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ με 25 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Μάρκους Σλότερ με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ex factor της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Γκίκας με 8 πόντους κι εξαιρετική άμυνα, δείχνοντας έτοιμος για το σπουδαίο ραντεβού με τη Νίμπουργκ, την οποία θ’αντιμετωπίσει η Ένωση με μειονέκτημα έδρας για την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης.

Η Κυπελλούχος Ελλάδος μπήκε διαβασμένη και προσηλωμένη στις αμυντικές της ευθύνες, τουλάχιστον στις αρχές της πρώτης περιόδου. Οι Μπράουν και Σίμονς έκαναν ζημία έξω από τα 6,75, όμως η επίθεση της Ένωσης δούλευε στην εντέλεια, χάρη στον “killer” Κιθ Λάνγκφορντ. Ο πολύπειεος σκόρερ έκανε ότι ήθελε τους αντιπάλους του, όμως τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των Γερμανών, τους έφεραν μπροστά στο σκορ με 24-23.

Ο ρυθμός δεν άνοιξε σε μεγάλο βαθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο κι αυτό ήταν ευθύνης της ελληνικής ομάδας. Η υποτυπώδης πίεση της Βόννης, βραχυκύκλωσε χωρίς λόγο τους φιλοξενούμενους, που βάρασαν συνέχεια τρίποντα ανεύ συστήματος. Η Βόννη σκόραρε από τη μεριά της με αιφνιδιασμούς και βολές κι αυτό έφερε εκνευρισμό στους παίκτες του Παπαθεοδώρου. Ο Σαϊμπού έκανε άνω-κάτω την τους αντιπάλους του κι αυτός ήταν η αιτία, που η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ με 49-45.

Η αναμέτρηση κυλούσε ακριβώς στα μέτρα των γηπεδούχων, πιυ με την άμυνα ζώνης, είχαν κοιμίσει παίκτες και προπονητή. Ο Μακίνι Τζόουνς έκανε μεγάλη ζημιά, είτε με διεισδύσεις, είτε με κερδισμένα φάουλ. Η ΑΕΚ σκόραρε κυρίως μ’ατομικές ενέργειες των Σλότερ και Γιάνκοβιτς, όμως το παθητικό των 66 πόντων ήταν πολύ μεγάλο.

Για καλή τύχη της Ένωσης η είσοδος του Νίκου Γκίκα, ξύπνησε άπαντες σε πάγκο και παρκε. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε τη διαφορά σ’άμυνα κι επίθεση στην τέταρτη περίοδο, μέχρι ν’αναλάβει δράση ξανά ο Λάνγκφορντ με μερικά σπουδαία καλάθια. Βεβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον Μάρκους Σλότερ, ο οποίος με τα πολύτιμά επιθετικά ριμπάουν, έδωσε δεύτερες κατοχές στην ομάδα του, σπαταλώντας και το χρόνο. Ο Αμερικανός σέντερ, έδωσε την ασίστ για το 81-86 και η νίκη ήταν πολυ κοντά για την Ένωση. Η Βόννη έχασε τις δύο επόμενες επιθέσεις της κι έτσι η ΑΕΚ με σκορ 86-90, πήρε τη νίκη-πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 49-45, 66-62, 86-90