Ο κορονωϊός παραλύει όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη -και όχι μόνο- με τις ρεβάνς των κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων να πραγματοποιούνται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Ομάδες αρνούνται να ταξιδέψουν σε χώρες που πλήττονται από τον ιό, στην προσπάθεια τους να προστατέψουν τους ποδοσφαιριστές αλλά και φυσικά όλους όσους εργάζονται για τον σύλλογο και ειλικρινά, δεν μπορεί να υπάρξει περιθώριο αντιπαράθεσης πάνω σε αυτό καθώς, η υγεία μπαίνει πάντα σε πρώτο πλάνο.

Η κλήρωση για την Λίβερπουλ φάνταζε αρκετά πονηρή, από το πρώτο άκουσμα της. Το αντιπαραγωγικό και πρωτίστως, αντιεμπορικό τακτικό πλάνο του Τσόλο Σιμεόνε, συνόδεψε τον μύθο που έχτισε η Ατλέτικο τα τελευταία χρόνια, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να μετατρέπει την ομάδα της Μαδρίτης στην πιο δύσκολη αντίπαλο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κανείς σε νοκ-άουτ φάση. True or false; Φυσικά και ναι, αλλά αρκεί ένα γρήγορο… “βλέφαρο” στα νούμερα του Κλοπ για να αποδειχτεί το αντίθετο. Και εξηγούμαι.

Οι τελικοί του Γερμανού τεχνικού από το 2012 και μετά: Κύπελλο Γερμανίας 2012 (Ντόρτμουντ), Champions League 2013 (Ντόρτμουντ), Κύπελλο Γερμανίας 2014 (Ντόρτμουντ), Κύπελλο Γερμανίας 2015 (Ντόρτμουντ), League Cup Αγγλίας 2016 (Λίβερπουλ), Europa League 2016 (Λίβερπουλ), Champions League 2018 (Λίβερπουλ), Champions League 2019 (Το σήκωσε με Λίβερπουλ).

Νούμερα το λιγότερο εντυπωσιακά, που αποδεικνύουν πως ο Γερμανός τεχνικός, μόνο ως looser δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, παρά το χαμηλό ποσοστό κατάκτησης που τα συνοδεύει. Το σημαντικότερο είναι πως βρισκόταν συστηματικά εκεί, κατέχει το εγχειρίδιο και το μέταλλο και χρόνο με τον χρόνο καρπώνεται όλο και περισσότερο τους καρπούς της αψεγάδιαστης δουλειάς του.

Απόψε το έργο των Reds έχει δυσκολέψει αρκετά μετά το 1-0 της πρώτης αναμέτρησης, ωστόσο η “καραμέλα” της μόνιμης αμφισβήτησης έχει λιώσει εδώ και καιρό, ακόμα και στους πιο κακεντρεχείς που ανέφεραν τις βατές κληρώσεις της πορείας του 2018, απλά στην θύμηση της εκπληκτικής ανατροπής απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που έδωσε το έναυσμα για την πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου σε μια εκπληκτική περσινή σεζόν.

Ο Τσόλο Σιμεόνε φόρεσε χειροπέδες στον αγαπητό συνάδελφο του, υποχρεώνοντας τον στην δεύτερη ήττα της σεζόν (είχε προηγηθεί αυτή από την Νάπολι). Χαρακτηριστικό το στατιστικό της μιας (!) τελικής στον στόχο που κατέγραψε η Λίβερπουλ στο “Wanda Metropolitano”, συνθήκη που πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί, ειδικά μακριά από την ασφάλεια του ψυχολογικού πλεονεκτήματος που δίνει -κατά του δοκούν- η καυτή έδρα της Μαδρίτης.

Οι παίκτες εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζουν την αδυναμία των ροχιμπλάνκος στις εκτός έδρας δοκιμασίες (Βλέπε Σαούλ), η αρμάδα του Κλοπ μετά από χρόνια αναζήτηση βρήκε την μυστική φόρμουλα του “νικάω και όταν δεν βρίσκομαι σε καλή κατάσταση” και επειδή βρισκόμαστε και σε μήνα προετοιμασίας ενόψει Wrestlemania, απόψε είναι μια καλή ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η ατάκα – φυσικά παραφρασμένη από τον γράφοντα- του ιστορικού Hulk Hogan…

Οι προτάσεις μου:

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης  (22:00)  1&Over (2.52)

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ  (22:00)  1&Goal (2.62)