Ο Σακίελ ΜακΚίσικ παραχώρησε συνέντευξη, αναφέρθηκε στην εμπειρία του από το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και τόνισε πως ένιωθε υποτιμημένος στην Τουρκία.

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά την πορεία του με την φανέλα του Ολυμπιακού κι ήταν πρωταγωνιστής στο ντέρμπι της Euroleague με τον Παναθηναϊκό.

Μιλώντας στο τουρκικό «trendbasket», ανέφερε σχετικά: «Ήταν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Ωστόσο, ήταν απλά ένα ματς. Θέλουμε να πάμε στα πλέι οφ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό τώρα. Πιστεύω ότι ο κόσμος με έχει ξαναδεί να παίζω έτσι. Όταν παίρνω την μπάλα, προσπαθώ να επιτίθεμαι. Στους συμπαίκτες μου αρέσει να με βλέπουν να παίρνω πρωτοβουλίες. Το εκτιμώ πολύ».

Για τις διαφορές του BCL με την Euroleague, είπε: «Η βασική διαφορά είναι πως υπάρχουν μεγαλύτερη κορμιά, μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερη ταχύτητα. Στο Basketball Champions League έμοιαζα σαν ένας από τους πιο μεγαλόσωμους παίκτες, αλλά στην Euroleague ισχύει το αντίθετο. Επιθετικά κάνω αυτό που έκανα σε όλη μου την καριέρα. Δεν αλλάζει αυτό στην Euroleague. Το επόμενο βήμα είναι να ανέβω ένα επίπεδο και αμυντικά».

Όσον αφορά στην αποχώρησή του από την Μπεσίκτας, δήλωσε: «Είναι πολύ άσχημο που έπρεπε να φύγω στα μισά της σεζόν. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά ταυτόχρονα και η καλύτερη. Ίσως ξαναπαίξω μια μέρα στην Τουρκία. Πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τα οικονομικά, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Κοιτάζω πίσω σε όσα έκανα όλες τις σεζόν στην Τουρκία και νιώθω υποτιμημένος. Δεν έλαβα την αναγνώριση που θα έπρεπε. Δεν είναι δουλειά μου όμως να το κρίνω αυτό. Μου αρέσει που τώρα παίζω στην Ελλάδα».