Η Λειψία “καθάρισε” με διαδικαστικό τρόπο (3-0) την Τότεναμ και, ήδη, βλέπει τα προημιτελικά του Champions League. Πολύ μεστή εμφάνιση των Γερμανών που δεν άφησαν στιγμή στους “Πετεινούς” να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν το εισιτήριο αντί για αυτούς.

Ο τεχνικός της Λειψίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ήταν 16 ετών όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησε το πρώτο Champions League της καριέρας του όμως τώρα, στην πρώτη νοκ-άουτ μάχη μεταξύ τους, ήταν ο θριαμβευτής. Ο Γερμανός με δύο νίκες κόντρα στην πληγωμένη από σοβαρούς τραυματισμούς περσινή φιναλίστ, Τότεναμ, οδήγησε την Λειψία για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Champions League, με τον Μαρσέλ Ζάμπιτσερ να βάζει δύο γκολ.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι η Τότεναμ, με τη σύνθεση ανάγκης ουσιαστικά, δεν μπορεί να ακολουθήσει τους γηπεδούχους. Μόλις στο 10′ ο Βέρνερ βρήκε λίγο έξω από την περιοχή τον Ζάμπιτσερ και εκείνος με δυνατό φαλτσαριστό σουτ πήρε μέσα τα δάχτυλα του Γιορίς για το 1-0. Ο Αυστριακός έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος και τελικά στο ματς συνολικά αφού στο 21′ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ανχελίνιο νίκησε και πάλι τον Γάλλο keeper των φιλοξενούμενων για το 2-0.

Όσο η ώρα κυλούσε, οι Spurs δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τη μοίρα της αναμέτρησης και πιο πιθανό φαινόταν η Λειψία να πετύχει τρίτο γκολ παρά η ομάδα του Μουρίνιο να μπει ξανά στο κόλπο, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

Στην επανάληψη, η Λειψία έφτασε κοντά στο γκολ στο 57′ όταν ο Βέρνερ έδωσε στον Σικ αλλά ο Τσέχος σούταρε πάνω από την εστία, ενώ οι φάσεις ήταν μετρημένες μέχρι το φινάλε. Στο 74′ ήρθε η μοναδική καλή στιγμή της Τότεναμ όταν από δεξιά ο Λούκας Μόουρα βρήκε τον Ντέλε Αλι του οποίου το τελείωμα πήγε στα χέρια του Γκουλάσι, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 στο 87′ με το σουτ του Φόρσμπεργκ μέσα από την περιοχή ύστερα από φάση διαρκείας.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Ανχελίνιο, Ουπαμεκάνο, Κλόστερμαν, Χάλστενμπεργκ, Ν’ Κουνκού (59′ Αϊνταρά), Ζάμπιτζερ (87′ Φόρσμπεργκ), Μουκιέλε (54′ Ανταμς), Λάιμερ, Βέρνερ, Σικ.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Οριέ (91′ Φάγκαν-Γουόλκοτ), Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Τανγκάνγκα, Σεσενιόν, Γουίνκς, Λο Σέλσο (80′ Ζέντσον Φερνάντες), Λαμέλα, Ντέλε Αλι, Μόουρα.