Το εγκώμιο του Γιαν Όμπλακ έπλεξε ο προπονητής της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε μετά την νίκη-πρόκριση των «ροχιμπλάνκος» στους «8» της διοργάνωσης.

Ο Σλοβένος λειτούργησε σαν «τοίχος» στο παιχνίδι με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και πώς η Ατλέτικο Μαδρίτης θα είχε δεχτεί περισσότερα από δύο γκολ, αν δεν υπήρχε εκείνος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά το τέλος του αγώνα.

«Είναι σημαντικός όπως όλοι οι υπόλοιποι (σ.σ. Στέφαν Σάβιτς, Ρενάν Λόντι, Φελίπε, Ζοάο Φέλιξ), αλλά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι έχουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο. Είναι όπως ο Μέσι που δίνει λύσεις στην επίθεση, ενώ ο Όμπλακ στην άμυνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μίλησε και για τον συμπρωταγωνιστή, Μάρκος Γιορέντε, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε έστειλε την Ατλέτικο στην επόμενη φάση.

«Αφύπνισε την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον σύλλογο. Ήταν μία ιστορική πρόκριση απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο με πολλή ένταση και επίσης σε ένα υπέροχο γήπεδο. Μας πίεσαν και μας δυσκόλεψαν, όμως δεν βγήκαμε από το πλάνο μας και με την προσπάθεια όλων πετύχαμε ό,τι πετύχαμε. Παρόλα αυτά η νίκη-πρόκριση μου δίνει περισσότερη απόλαυση διότι έμοιαζε εύκολη, αλλά δεν ήταν» δήλωσε χαρακτηριστικά.