Τ’αγγλικό ποδόσφαιρο ανακοίνωσε την αναστολή όλων των επαγγελματικών κατηγοριών (άργησε χαρακτηριστικά), μετά τα δύο κρούσματα εντός ολίγων ωρών των Μικέλ Αρτέτα (Άρσεναλ) και Καλούμ Χάντσον-Οντόι (Τσέλσι), ενώ οδεύαμε σ’ ένα διήμερο που θα μετρούσαμε μαζική αύξηση κρουσμάτων.

Η FA έπρεπε να δει το πρώτο κρούσμα άμεσα εμπλεκόμενου με το ποδόσφαιρο για να αποφασίσει να «κανονίσει» συνάντηση των μετόχων. Λες και δεν μπορούσε εκείνη την ώρα να επιβάλλει την αναστολή του πρωταθλήματος. Φυσικά και συνένοχη είναι η αγγλική κυβέρνηση, η οποία ενημέρωσε την ομοσπονδία να μην το πράξει, καθώς τα κρούσματα δεν είναι «αρκετά» για να διακοπούν μεγάλες διοργανώσεις.

Κανονικά, αυτό θα έπρεπε να θεωρείται ποινικό αδίκημα, όπως είναι στην Ελλάδα όταν δεν παίρνεις τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη. Βέβαια, αυτό φτάνει μέχρι απλούς ανθρώπους και μικροεπιχειρηματίες. Όταν πρόκειται για διοργανώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, σταματάει να μετράει η υγεία και το καλό της ευρύτερης κοινωνίας.
Για να περάσουμε στο τι έγινε στη συνάντηση, οι περισσότερες ομάδες πρότειναν την ακύρωση του τρέχοντος πρωταθλήματος. Το πήγαν τόσο μακριά, με την αγγλική ομοσπονδία, φυσικά, να μην το δέχεται.

Κυριολεκτικά, αναγκάστηκε να επιβάλλει τη διακοπή. Η κατακραυγή από κάθε πλευρά, εντός και εκτός συνόρων, ήταν τεράστια. Λίγα λεπτά πριν φτάσουμε στις 13 Μαρτίου, ήρθε η ανακοίνωση της FA πως τα παιχνίδια όχι απλά θα πραγματοποιηθούν αλλά και με κόσμο. Σε λιγότερο από μία ώρα, έσκασε σαν βόμβα η ανακοίνωση της Άρσεναλ που ανέφερε ότι ο Μικέλ Αρτέτα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ακολούθησε επική «κωλοτούμπα», με νέα ανακοίνωση της FA να ενημερώνει για την κατάσταση του προπονητή των “Κανονιέρηδων” και το ότι θα γίνει έκτακτο συμβούλιο το επόμενο πρωί (της 13ης Μαρτίου).

Ήρθε και το νέο κρούσμα στο χώρο του αγγλικού ποδοσφαίρου, αυτό του Καλούμ Χάντσον-Οντόι, να ταράξει για τα καλά την εγχώρια και όχι μόνο κοινότητα. Είχε γίνει γνωστό πως πρόθεση, μετά από αυτό, της ομοσπονδίας αλλά και της κυβέρνησης ήταν να σταματήσουν τη λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Το τρομακτικό είναι πως η απόφαση μίλαγε για παιχνίδια με κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μαζεμένοι σε ένα γήπεδο, θα έκανε σίγουρα πολύ καλό στην εξάπλωση του ιού και σε ένα διήμερο, θα είχαμε άλλα τόσα κρούσματα.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εγκληματική οργάνωση και συνωμοσία ομοσπονδίας και κυβέρνησης. Βέβαια μπροστά στα χρήματα τι είναι η ζωή; ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ…