Ο Μάλκολμ Ντιλέινι μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στη Βαλτιμόρη κι αναφέρθηκε στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς που χτύπησαν τον αδερφό του.

Μιλώντας σε ισπανικό Μέσο, ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα εξήγησε τι σημαίνει να μεγαλώνεις στην Βαλτιμόρη: «Ξέρουμε ότι αν βγεις στο δρόμο, είτε θα πας φυλακή, είτε θα πεθάνεις. Ισχύει για όλους. Το μαθαίνουμε από νεαρή ηλικία. Έχω δει τα πάντα. Ποτέ όμως δεν ήθελα να βρεθώ στη φυλακή ή να πεθάνω στον δρόμο. Τα κατάφερα χάρη στην οικογένειά μου και χάρη στον αθλητισμό.

Ο πατέρας μου πήγε στο κολέγιο, ενώ πολλοί άνθρωποι γύρω μου δεν είχαν καν πατέρα. Αν δεν είχα την οικογένειά μου, δεν θα είχα κάνει τίποτα. Με κράτησαν μακριά από την αρνητικότητα. Η οικογένειά μου θα είναι πάντα εκεί».

Παράλληλα, μίλησε ξανά για το περιστατικό κατά το οποίο, την ημέρα που υπέγραψε συμβόλαιο στο ΝΒΑ το 2016, ο ίδιος και η παρέα του δέχθηκαν επίθεση με πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ σοβαρά ο αδερφός του: «Ήμουν στο Λος Άντζελες, υπέγραφα το συμβόλαιό μου με τους Χοκς και μετά πέταξα πίσω στην Βαλτιμόρη για να το γιορτάσω. Είχαμε οικογενειακό δείπνο και μετά βγήκα με τους φίλους μου. Καθώς γυρνούσαμε, γίναμε στόχος και δεχθήκαμε πυροβολισμούς. Ήταν ο μόνος που χτυπήθηκε. Σταμάτησε να αναπνέει στα χέρια μου. Ήθελα να γίνει απλά καλά.

Ήταν μεγάλη η αντίθεση ανάμεσα στη χαρά για το συμβόλαιο στο ΝΒΑ κι αυτό που συνέβη. Το μπάσκετ είναι η θεραπεία μου. Όταν έχω προβλήματα, πηγαίνω στο γήπεδο».