Η Λεβερκούζεν απέδρασε με το σπουδαίο διπλό από την έδρα της Ρέιντζερς (1-3) και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στους «8», όπως και η Σαχτάρ, που πέρασε από την Βόλφσμπουργκ (1-2).

Η Λεβερκούζεν διεκδικεί την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν μέσω της Bundesliga, όμως φαίνεται πως θα το κάνει και από το Europa League. Η ομάδα του Πέτερ Μποσζ, πήρε πειστική εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ και στη ρεβάνς χρειάζεται… κάζο για να μην δώσει παρουσία στα προημιτελικά.

Στο 37’ με πέναλτι άνοιξε το σκορ ο Χάβερτς και στο 67’ ο Αράνγις με σουτ από το όριο της περιοχής έκανε το 0-2 για την Μπάγερ. Στο 75’ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ ο Εντμουντσον μείωσε σε 1-2, όμως στο 88’ ο Λέον Μπέιλι με εξαιρετικό σκαφτό πλασέ ύστερα από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Στο άλλο ματς, η Βόλφσμπουργκ υποδέχθηκε την Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία προηγήθηκε στο 16’ με την κοντινή κεφαλιά του Ζούνιορ Μοράες. Στο 22’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι καθώς την εκτέλεση του Κοβαλένκο απέκρουσε ο Καστέελς, ενώ το ίδιο συνέβη με τους Γερμανούς καθώς ο Βέγκχορστ γλίστρησε και από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά.

Στην επανάληψη η Βόλφσμπουργκ ισοφάρισε στο 48’ με κεφαλιά του Μπρουκς ύστερα από κόρνερ, όμως στο 71’ ο Μάρκος Αντόνιο με κοντινή κεφαλιά μετά το φάουλ του Αλαν Πάτρικ στο δοκάρι έγραψε το τελικό 1-2 για τους Ουκρανούς.