Η ΑΕΚ “σκούπισε” τη Βόννη, επικρατώντας και εκτός έδρας της γερμανικής ομάδας (86-90), με την εμφάνιση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς να ξεχωρίζει.

Η αποστολή της ΑΕΚ ήταν μία εξ αρχής, απέναντι στη Βόννη. Να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του BCL, κάνοντας το πρώτο βήμα για να βρεθεί στο Final Four της διοργάνωσης. Έστω κι αν δυσκολεύτηκε στη σειρά με την ομάδα του Ουίλ Βόιγκτ, η Ένωση κατάφερε να φτάσει στον στόχο της, επικρατώντας με 2-0 νίκες στη σειρά.

Στο Telekom Dome οι «κιτρινόμαυροι» τα βρήκαν σκούρα, όμως στο φινάλε η εμπειρία του ρόστερ έπαιξε ρόλο. Και αυτό φάνηκε περίτρανα σε στιγμές που η Ένωση χρειαζόταν λύσεις. Άλλωστε φέτος το ρόστερ της ΑΕΚ διαθέτει πολλούς παίκτες που είναι ικανοί να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Ο 30χρονος φόργουορντ συνέβαλε τα μέγιστα στο 2-0 της Γερμανίας. Κι αυτό γιατί μέτρησε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε μια «γεμάτη» και μεστή εμφάνιση, κερδίζοντας πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια των Γερμανών και όχι μόνο…