Την απόφαση να δώσουν άδεια στους ποδοσφαιριστές, αλλά και στους ανθρώπους της ομάδας, έλαβαν στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, υπήρξε ταυτόχρονη ενημέρωση από τον Γιώργο Δώνη και τον γιατρό του «τριφυλλιού», Γιάννη Λεβάκο, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούν οι παίκτες τις προσεχείς ημέρες.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου ανέφερε «στη διάρκεια της άδειάς σας θα πρέπει να αποφεύγετε τις συναντήσεις με φίλους σας, τις άσκοπες μετακινήσεις, διότι αλλιώς κινδυνεύετε να κολλήσετε και να μπείτε σε καραντίνα».

Στη συνέχεια, συνέστησε στους ξένους παίκτες «να μη φύγετε για το εξωτερικό, διότι μεγαλώνει ο κίνδυνος να κολλήσετε τον ιό».

Παράλληλα, ο κ. Λεβάνος τόνισε πως πρέπει «να έχει ένας από τον άλλον ένα μέτρο απόσταση τουλάχιστον, να μην ακουμπάτε τον άλλον, να μην αγκαλιάζεστε, όταν πιάνετε χαρτονομίσματα στα χέρια σας να πλένεστε».

Από την πλευρά του, ο κ. Δώνης υπογράμμισε πως η άδεια δίνεται για να προφυλαχθούν όλοι στην ομάδα από τον κορωνοϊό και ίσως την Τρίτη ή την Τετάρτη να υπάρξουν άλλες ενημερώσεις, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα βάλει η UEFA για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.