Δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει το project της Εθνικής Ανδρών ο Ρικ Πιτίνο, παρά το νέο πενταετές συμβόλαιο που αναμένεται να υπογράψει εντός των επόμενων ωρών με το Iona, γεγονός που βάζει νέα δεδομένα στην σχέση της «γαλανόλευκης» και των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Hall of Famer άφησε την Ευρώπη και επιστρέφει στο NCAA με τo Iona, που τον είχε τοποθετήσει στη κορυφή της λίστας του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στις ΗΠΑ, το Κολέγιο της Νέας Υόρκης έδωσε τα «κλειδιά» στον Πιτίνο για την επόμενη πενταετία, θέλοντας φυσικά να του δώσει χρόνο και χώρο για να δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα.

Ωστόσο, η συμφωνία του Πιτίνο με την ομάδα του NCAA δεν θα επηρεάσει το μέλλον του στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης», όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του Αμερικανού κόουτς.

Φυσικά, το ερωτηματικό πού μπαίνει σε όλα αυτά είναι αν και κατά πόσο θα γίνουν τα προολυμπιακά τουρνουά και τι θα αποφασιστεί τελικά, καθώς όλα έχουν πάει πίσω, λόγω του «λουκέτου», που έχει μπει παγκοσμίως, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στην περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά και υπάρχει δράση των Εθνικών το καλοκαίρι, ο κόουτς Πιτίνο ξεκαθαρίζει στους ανθρώπους του πως θα είναι κανονικά στην «επίσημη αγαπημένη» και πως η συνεργασία του με την ΕΟΚ δεν θα επηρεαστεί. Μάλιστα, προτού φύγει για τις ΗΠΑ ο 68χρονος είχε μιλήσει με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας.

Τα νέα δεδομένα και η αποχώρηση του Πιτίνο από τον Παναθηναϊκό φέρνουν στην Εθνική και τους παίκτες του Ολυμπιακού. Όλα δείχνουν πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν θα υπάρχει θέμα με τους «ερυθρόλευκους», αφού ο Hall of Famer τεχνικός δεν θα κάθεται στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας την νέα σεζόν.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τους Γιώργο Πρίντεζη – Κώστα Παπανικολάου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού οι δύο παίκτες αναμένεται να κληθούν κανονικά στη «γαλανόλευκη».