O πιθανός πρόωρος τερματισμός της σεζόν στην Bundesliga θα κοστίσει στους συλλόγους συνολικά 680 εκατομμύρια ευρώ λόγω της αθέτησης των τηλεοπτικών συμβολαίων, ενώ πολλές από τις 50.000 θέσεις εργασίας που προσφέρει το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι σε κίνδυνο.

Πάνω σε αυτό το θέμα μίλησε και ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόακιμ-Βάτσκε, τονίζοντας και εκείνος το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, από τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

«Όχι για μας, αλλά για αρκετές άλλες ομάδες, τα πράγματα μπορεί να οδηγήσουν σε μάχη εναντίον της πτώχευσης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Τα συμβόλαια με τους χορηγούς αναφέρουν ότι πρέπει να πραγματοποιήσεις 34 παιχνίδια σε μία σεζόν. Το ίδιο και τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Τι συμβαίνει όταν δεν εκπληρώσεις τους όρους ένα μήνα μετά το προγραμματισμένο τέλος της σεζόν; Πρέπει να πληρώσεις τους παίκτες σου ακόμα και όταν δεν έχεις κέρδη, γιατί κινδυνεύεις να μείνουν ελεύθεροι. Πρέπει να βρεθούν λύσεις για να εξασφαλιστεί το μέλλον των συλλόγων που αντιμετωπίζουν αναταράξεις», ήταν τα λόγια του Βάτσκε.