Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, δήλωσε ότι πρόθεση της UEFA είναι να διεξάγει τους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στα τέλη του Ιουνίου.

Από τα πιο επίσημα χείλη επιβεβαιώνεται πως το σχέδιο της UEFA είναι να ολοκληρώσει τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκραβίνα δήλωσε σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό πως πρόθεση της UEFA είναι να κάνει τον τελικό του Champions League στις 27 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη και αυτόν του Europa League τρεις ημέρες νωρίτερα στο Γκντανσκ.

Επανέλαβε την οδηγία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που θέλει να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα ως τις 30 Ιουνίου, ενώ πρόσθεσε ότι οι αγώνες νοκ-άουτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 9 Ιουνίου.

Σε ότι αφορά την Serie A, τόνισε ότι θα προκύψουν εμβόλιμες αγωνιστικές, ενώ προτίθεται να ζητήσει δύο εβδομάδες προθεσμία μέσα στον Ιούλιο, σε περίπτωση που το πρωτάθλημα δεν καταφέρει να ολοκληρωθεί ομαλά.